|

"Bizimki Türkçe Sevdası" konferansları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Atalarımızın bize en büyük miraslarından biri de güzel dilimizdir. Türkçemiz zarif bir dildir. Türkçe, dünyanın en eski dillerinden biridir" dedi.

Yeni Şafak
11:13 - 15/02/2015 Pazar
Güncelleme: 11:15 - 15/02/2015 Pazar
AA
"Bizimki Türkçe Sevdası" konulu konferans, Küçükçekmece'deki Ensar Vakfı'nda, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği İstanbul Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti, Küçükçekmece Belediyesi ve Ensar Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirildi.


Burada konuşan Erdem, Türkçe'ye gereken ilginin gösterilmediğini söyledi. 


"Türkçe, atalarımızın bize emaneti, bizim de gelecek nesillere aktaracağımız bir borçtur" diyen Erdem, "Onlar dünyanın en mükemmel dillerinden bir tanesini bize miras olarak bıraktı. Bizim bu dili, hakkını vererek gelecek nesillere aktarmak gibi bir görevimiz var. Atalarımızın bize en büyük miraslarından biri de güzel dilimizdir. Türkçemiz zarif bir dildir. Türkçe, dünyanın en eski dillerinden biridir" diye konuştu.


Türkçe'ye çok sayıda yabancı dilden sözcüklerin girdiğine dikkati çeken Erdem, toplumda da bu yabancı sözcüklerin kullanımının yaygın olduğunu kaydetti.


Erdem, yabancı kökenli sözcüklerin tercih edilmesinin yanlış olduğunu vurgulayarak, "Bu sözcüğe ihtiyacın varsa alırsın onu, yerine Türkçe bir kelime kullanırsın" dedi.


Türkçe'nin kullanılmasını özendirici çalışmalar yaptıklarını belirten Erdem, "Verdiğimiz mücadele sonucunda 'F' klavyeyi kullandırmaya başladık. F klavye milli klavyemizdir. 2017'den itibaren kamudaki bütün bilgisayarlar F klavye olacak" diye konuştu.  


Konferansa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
#Bizimki Türkçe Sevdası
#AK Parti Genel Başkan Yardımcıs Ekrem Erdem
#"F" klavye
#Türkçe
#Küçükçekmece
9 yıl önce