|

"Buluşma…Reunion" sergisi açılıyor

Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Programı mezunu 20 sanatçının çalışmalarından oluşan sergi, Sakıp Sabancı Müzesi'nde 26 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

Yeni Şafak
11:12 - 9/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:13 - 9/04/2015 Perşembe
AA

Müzeden yapılan açıklamaya göre, Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Programı'ndan mezun 20 sanatçının resimden fotoğrafa, belgeselden yerleştirmeye farklı disipline ait çalışmaları, "Buluşma…Reunion" sergisiyle bir araya getirildi.



Sakıp Sabancı Müzesi'nde yarın sanatseverlerle buluşacak sergide, uluslararası bienal, fuar ve sergilerde adını duyuran 20 sanatçının eserleri yer aldı.



Programdan mezun 110 kişinin çalışmaları incelenerek oluşturulan seçki için hazırlanan kataloğun metinleri, üniversite öğrencileri ve akademik isimler tarafından kaleme alındı. Ayrıca, serginin fotoğrafları da üniversite öğretim görevlisi Murat Germen tarafından çekildi.



Eserleri incelenerek seçilen 20 sanatçı ve 40 eser, Royal Academy of Arts Sergiler Yöneticisi Sir Norman Rosenthal, Güzel Sanatlar Akademisi Yöneticisi Henry-Claude Cousseau, sanat tarihçi, küratör ve eleştirmen Deepak Ananth, Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Erdağ Aksel ve Selim Birsel'den oluşan müzenin uluslararası danışma kurulu üyelerince belirlendi.



Sergide ayrıca, bazı Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Programı mezunlarının eserlerinin yanı sıra 2003'ten vefat ettiği 2013'e kadar üniversitedeki metal atölyesinde çalışmalarını sürdüren, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Programı öğrencilerine destek veren heykeltıraş Bayram Candan'ın da 2 eseri beğeniye sunulacak.



Sergi kapsamında bazı üniversite öğretim üyeleri ve mezunlarının katılımıyla paneller düzenlenecek. Panel dizisinde ilk konuşma, 11 Nisan Cumartesi gerçekleştirilecek. Müzede yapılacak "Çocuk Eğitim Programları"nda, çocuklar çağdaş sanata dair sorulara yanıt arayacak.



Öğrenciler, 26 Temmuz'a kadar açık kalacak sergiyi ücretsiz ziyaret edebilecek.

#Buluşma…Reunion
#Sabancı Üniversitesi
#sergi
9 yıl önce