|

Canan Karatay'dan yeni iddia: Diyet diye bir şey yok

Yeni kitabının tanıtımında konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenmeyle ilgili bazı öneriler verdi. Doğal beslenmenin önemine dikkati çeken Karatay, "En sağlıklı besin turp. Turp yersek turp gibi oluruz" dedi. Diyetin de olmadığını savunan Karatay, "Hepsi satışa yönelik" düşüncesini dile getirdi.

Yeni Şafak
13:22 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 13:30 - 13/03/2018 Salı
Diğer
Canan Karatay yeni kitabını imzaladı.
Canan Karatay yeni kitabını imzaladı.

‘Gerçek Tıbbın 10 Şifresi’ adlı kitabının tanıtımında konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, kutu ve taze sıkılmış meyve suları için ‘Çocukların alkolü’ benzetmesi yaptı.

Diyet diye bir şeyin olmadığını belirten Karatay, "Diyet diye bir şey de yok. Hepsi satışa yönelik. Şekerinizi yükseltmeyin, insülininizi dengede tutun yeter” ifadelerini kullandı.

"Memleketi zehirliyor"

Milliyet'te yer alan habere göre mısır şurubu ile memleketin zehirlendiğini savunan Karatay, “Meyve suları şeker hastalığı riskini artıyor. En sağlıklı meyve zeytindir. En sağlıklı meyve suyu da zeytinyağıdır. Her sabah 1 fincan doğal sıkılmış zeytinyağı içmek mideyi ve vücudu korur. Yetişkinlerin ana sütü niteliğindedir” dedi.

"En sağlıklı besin turp"

Karatay’ın beslenme önerileri şöyle:

“Köfte yapacaksak yağsız değil, bol yağlı kıyma kullanacağız. Peynirimiz ve yoğurdumuz doğal olacak. Kelle paça önemli. En sağlıklı besin turp. Turp yersek turp gibi oluruz. Neden, toprakta büyüdüğü için. Havuç da toprakta büyüyor, o da çok sağlıklı. Çünkü toprakta kaya tuzu var. Fıstık yerseniz fıstık gibi olursunuz. Sağlıklı yaşarsınız."

#Canan Karatay
#Turp
#Sağlıklı Beslenme
6 yıl önce