|

Carlo usta

Yüksek lisans yapmak için Milano'ya giden Kürşat Tayfur, içinde yükselen aşçılık isteğine karşı koyamadı. Pizzacı Carlo Usta'yla birlikte mutfağa giren Tayfur, kısa süre sonra usta pizzacıların arasında katıldı. Carlo Usta'nın pizza lezzeti şimdi İstanbul'da..

00:00 - 8/07/2007 Pazar
Güncelleme: 22:29 - 7/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Carlo usta
Carlo usta

Geçtiğimiz sene Milano'ya gittim. İtalya'nın özellikle makarna ve pizza konusunda dillerde dolaşan bir lezzet ustalığı söz konusu. Ancak birçok yerde makarna ve pizza (İtalyanlar pasta diyor) yememe rağmen öyle dillere destan bir lezzet bulamamış, Türkiye'deki bazı yerlerin daha iyi pizza ve makarna yaptığını düşünmüştüm. Aslında lezzet çok göreceli bir kavram ve her yerde aynı olmuyor. Bu her memleket için geçerli. Çünkü Milano'da kaldığım süre içerisinde pek çok farklı mekânda, pizza yedim ve iyi yapan mekânlar olduğunun da farkına vardım. Bu kez aklımdan acaba Türkiye'de bu kadar iyi yapan yerler var mı diye geçmedi değil. Fırsat buldukça buraya sırf bu güzel pizzaları yemek için bile gelinir diye düşünmüştüm. Geçenlerde bir arkadaşım “gel seni Milano'ya pizza yemeye götüreyim” deyince, iş yoğunluğundan bu aralar gidemeyeceğimi söyledim. Ama o güzel pizzaları yemek için müsait bir zamanda gidebiliriz derken, arkadaşım gülmeye başladı. Bir yere gitmiyoruz. “Bu Pizzacı Türkiye'de” dedi. Meğer aynı lezzet ve ambiyans İkitelli'de de hizmete girmiş.


Hep hayaliydi

Gayet uyumlu renkler, rahatlatıcı bir dekor ve temiz bir ortam mevcut. Küçük ama şirin bir atmosfer var içerde.

Hemen siparişimizi verdik. Biraz bekledikten sonra gördük ki, gelen pizzaların inceliği, lezzeti, kullanılan malzemelerin kalitesi Milano'yu aratmıyor. Bana sorarsanız İtalyan lezzetini tatmak isteyenlerin uzaklara gitmesine gerek kalmadı. Mekân'ın sahibi Kürşat Tayfur Milano'yu Türkiye'ye getirmeyi başarmış.

Lezzet bu kadar birebir tutunca mekânın sahibi Kürşat'a bu işin sırrını sormadan edemedim. Kendisi İtalya'da Bocconi Üniversitesi'nde ekonomi mastırı yaparken Carlo Usta ile tanışmış. Carlo Usta 1965'te başlayıp 90'larda bu işi Milano'ya taşıyan kişi. Tabi şimdi aynı lezzet Kürşat ile İstanbul'da. Kürşat'ın içindeki restoran işletmecisi olma isteği, Carlo Usta'nın bizim üniversiteliyi mutfağa sokmasıyla gerçeğe dönüşmüş. Kürşat, “O günden sonra kolları sıvadım. Hamur imalatından, pizza sunumuna kadar olan tüm işlemi Carlo, bana birebir öğretti. Ben de Carlo Usta'nın, orijinal menüsünü İstanbul'a taşıdım. İlk yeri de Başakşehir 5.etap Başak Center'da açtık” diyor.


Zengin mönü

Carlo Pizza ne basit bir pizzacı, ne de çok ağır bir İtalyan restoranı. Kürşat, "İtalyan pizza restoranı" konseptini kabul ettiklerini ve bunu Türkiye'ye tanıtmak için bu işe başladıklarını söylüyor. İlerleyen zaman içersinde de pizza menüsünü 50 farklı çeşite çıkarmayı hedefliyorlarmış. İçinizde benim gibi pizza severler varsa 0212 488 12 52' yi arayıp siparişlerini vermeleri yeterli olacaktır. Bu lezzeti yerinde tatmak istiyorsanız şu adrese gidebilirsiniz: Başakşehir 5. Etap Başak Center Alışveriş Merkezi No:4 Carlo Pizza'yı ve zengin pizza menüsünü seveceğinizi düşünüyorum. Kürşat'ı da giriştiği iş için tebrik etmek lazım. Memleketin böyle idealist genç girişimcilere ihtiyacı var.


Nasıl gidilir?

Edirne istikametinde TEM yolu üstünde Mahmutbey gişelerine gelmeden Atatürk Havalimanı İkitelli sapağına geleceksiniz. Buradan İkitelli-Başakşehir tabelalarını takip ederseniz bu yol sizi Başakşehir'e taşıyacaktır. Başakşehir 5.Etap içinde Başak Center Alışveriş Merkezi Ana caddeye bakan dükkanlardan ilki CARLO PİZZA

17 yıl önce