|

Çocuklar umudun resmini çizdi

Şanlıurfa'da kronik hastalığı nedeniyle okula gidemeyen çocuklar resim sergisi açtı. Şanlıurfa Çocuk Hastanesinde tedavi gören kronik ve kan hastalığı olan ilkokul çağındaki çocuklardan resim yapmaları istendi. Küçük hastaların moral ve motivasyonunu artırmak isteyen hastane yönetiminin bu talebine olumlu yanıt veren çocuklar, kısa sürede 35 resim yaptı.

Yeni Şafak
16:32 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:34 - 2/04/2015 Perşembe
AA
Gündem
Gündem

Çocukların aralarında ambulans, acil servis ve hastane gibi unsurları çizdiği resimlerden oluşan sergi, kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin zemin katında törenle açıldı.



Açılışı yapan Vali İzzettin Küçük, sergiyi dolaştıktan sonra yaptığı açıklamada, küçük yaşta hastalıkla mücadele eden anne, baba ve çocuklara destek vermek için etkinliğe katıldığını söyledi.



Resimlerdeki ağaç unsurunun dikkatini çektiğini belirten Küçük, şöyle devam etti:



"Ağaç hayattır ağaç göğe yükselir yukarıya yükselen şeylerde ise umut vardır. Çocukların yüreklerindeki umudu ve yaşama bağlılıklarını gösteren resimlerden etkilendim. Çocuklarımızdan öğrenecek çok şeyimiz var sanki biz büyüdükçe biraz daha kuruyoruz. Aşağı yukarı resimlerin hepsinde ağaç var bu beni çok mutlu oldu. İçlerindeki o ümidi ve yaşama bağlılığı gördüm."



Başhekim Dr. Ahmet Güzelçiçek de, çocukların kronik hastalık süreci içerisinde hastane psikolojisinden bir nebze de olsun uzaklaşmalarını sağlamak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.



Resim malzemelerinin hayırsever iş adamlarının desteğiyle temin edildiğini aktaran Güzelçiçek, "Hastalıkla mücadelede çocuklarımızın moralli olması çok önemli. 35 kadar resmimiz var bunların içerisinde bilinçaltında olan hastaneyi yansıtan resimler de var. Çocuklarımızdan genel sağlık durumu olanlar buraya gelip katıldı enfeksiyon kapma riski olanlar ise gelemedi" dedi.



Sergide resmi bulunan çocuklar ise oluşturdukları eserleri katılımcılara anlattı.

#Şanlıurfa
#Hasta Çocuklar
#Resim Sergisi
#Vali İzzettin Küçük
#Çocuk hastanesi başhekimi Ahmet Güzelçiçek
9 yıl önce