|

"Çocuklar ve Gençlerle Müziğe Yolculuk"

Azerbaycanlı ünlü piyanist Doç. Dr. İslam Manafov, çocuklar ve gençlerle bir araya geldi.

Yeni Şafak
16:32 - 2/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:32 - 2/04/2016 Cumartesi
AA

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen "Çocuklar ve Gençlerle Müziğe Yolculuk" etkinliğinde konuşan Manafov, "Müzik bir yaşam biçimidir. Yaşam içerisinde oluşan ahenkle ortaya çıkar. Müziğin, sanatın zirvede olduğu toplumlarda terör olmaz. Kültür, hayatın sonuna kadar devam eder. İnsanın kendisiyle barış içerisinde olmasını sağlar. Kendi içinizde barışı sağladığınızda toplum da barış içerisinde yaşar." dedi.



Manafov, sanatın son yıllarda ortaya çıkan savaşın ve terör olaylarının panzehiri olduğunu vurgulayarak, 1700'lü yıllarda İtalya Floransa'da Bartolomeo Cristofori tarafından yapılan piyano enstrümanının, orkestranın en önemli müzik aleti olduğunu ifade etti.



Ünlü bestecilerin yazdıkları besteleri öncelikle piyanoda denediklerini, bunun da piyanonun çok sesli bir müzik aleti olmasından kaynaklandığını kaydeden Manafov, ekrana yansıtılan fotoğraflarla Beethoven, Vivaldi, Bach, Beethoven, Mozart, Brahms ve Çaykovski gibi önemli bestecileri tanıttı.



Piyano eğitiminin önemine değindikten sonra müzik eğitimi alan çocukları sahneye çıkaran Manafov, piyano başına geçen çocuklarla birebir ilgilendi.



Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nın bünyesinde kurulan senfoni orkestrasını sahneye davet eden Manafov, izleyicilere orkestrada bulunan bütün aletleri ve çıkardığı sesleri tanıttı.



Etkinlik, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Orkestrası'nın çaldığı ünlü bestecilerin çeşitli senfonileriyle son buldu.

#Çocuklar ve Gençlerle Müziğe Yolculuk
#Doç. Dr. İslam Manafov
8 yıl önce