|

Çuval da giyseler moda oluyor

Giyimiyle modaya yön vermiş erkekler seçildi. Listede George Clooney'den Malcolm X'e, Muhammed Ali'den Johnny Depp'e birçok ünlü isim var.

Ankara
00:00 - 24/09/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:43 - 24/09/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Çuval da giyseler moda oluyor
Çuval da giyseler moda oluyor

Giyim kuşamlarıyla moda akımı yaratan erkekler arasında politikacılardan sporculara, aktörlerden modacılara kadar pek çok isim yer alıyor.

Erkek magazin dergisi “GQ”, giyim kuşam ve görünümleriyle moda akımlarına öncü olmuş stil sahibi isimleri seçti. Kimi kıyafetleriyle, kimi saç modelleriyle, kimi aykırı duruşlarıyla bu listeye giren ünlü erkeklerden bazıları şöyle: Steve McQueen, David Bowie, George Clooney, Elvis Presley, Muhammed Ali, Pete Doherty, Malcolm X, Paul Newman, Johnny Depp, Kurt Cobain, Al Pacino, Sean Connery...

GQ, moda yaratan erkekleri şöyle yorumladı:

Steve McQueen: Oyuncu, v yakalı tişörtleri ve buruşuk görünümlü gömlekleriyle tarz yarattı.

David Bowie: Çılgın sahne şovlarıyla kılıktan kılığa girme hızına bugüne kadar sadece Madonna yetişebildi. Elvis Presley: Kabarık, asla bozulmayan saçları, bol paçalı pantolonları, deri ceketiyle o bir efsane.

GEORGE CLOONEY ŞIKLIĞI

George Clooney: Clooney, modanın ünlü ismi Giorgio Armani tarafındanşöyle tanımlanıyor: “ O, bir kıyafetigiydiğinde tek kelimeyle fantastik hale getiriyor. O kıyafetleri giymiyor, kıyafetler onu giyiyor.”

Muhammed Ali: “Kelebek gibi uçup, arı gibi sokan” efsane boksör, boksringi dışında klasik ve şık giyimiyle dikkatleri üzerine çekti. Malcolm X: Siyahların özgürlük savaşçısı ve fikir önderi, fötr şapkasıyla stil yarattı. Kurt Cobain: Aykırı tarzıyla öne çıkan Cobain, enine çizgili kazakları, yırtık kot pantolonları, converse ayakkabıları ile de efsaneleşti.


17 yıl önce