|

Deli dahi 'Dali' Türkiye'de

Sürrealist, deli ve dahi olarak anılan ünlü ressam Salvador Dali'nin yağlı boya tabloları Sakıp Sabancı Müzesi'nde sanat severlerle buluşuyor

00:00 - 21/09/2008 Pazar
Güncelleme: 21:07 - 20/09/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Deli dahi 'Dali' Türkiye'de
Deli dahi 'Dali' Türkiye'de

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) Akbank'ın sponsorluğunda önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali Sergisi 20 Eylül- 20 Ocak tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Gala-Salvador Dalí Vakfı'yla birlikte düzenlenen sergide, sanatçının yağlı boya tabloları, çizimler ve grafiklerden oluşan 270 eserin yanı sıra, el yazmaları, fotoğraflar ve çeşitli dokümanlar yer alıyor. Etkinlik, 20'nci yüzyılın en önemli sanatçılarından, sürrealizm akımının temsilcisi Salvador Dali'nin kapsamlı bir retrospektifi niteliğini taşıyor.


İLK KEZ İSPANYA DIŞINA ÇIKTI

Gala-Salvador Dali Vakfı koleksiyonuna ait eserlerle, vakıf dışında gerçekleştirilen en büyük geçici sergi olma özelliğini taşıyan sergide, İstanbullular, sürrealizmin önemli temsilcilerinden Salvador Dali'yi daha yakından tanıma imkanı bulacak. Sergi kapsamında ayrıca, çocuklara yönelik eğitim etkinlikleri düzenlenecek. Nesnelerden Sürreal Kolajlar, Yumuşak Portreler, Çılgın Tasarımlar, Dali'nin Cadaques'i Üzerinde Çocukların Cadaques'i, Gerçeküstü Fotoğraflar, Bilmece Resimler, Yeni Tasarım Hayvanlar gibi etkinliklerin yer aldığı program, çocuklara Dali'yi tanıtmanın yanı sıra sürrealizmi öğrenerek, yapacakları çalışmalarda uygulamalarını amaçlıyor.

16 yıl önce