|

Elektriği hayatından çıkardı

İngiltere'de yaşayan 50 yaşındaki Jackie Lindsey isimli kadın, elektromanyetik aşırı duyarlılık (EMAD) hastası olduğunu anlayınca elektriği hayatından tamamen çıkardı. Hastalığı yüzünden dışarı çıkarken de gümüşten bir elbise giyen Lindsey yüzünü ve ellerini de kapatmak zorunda.

Yeni Şafak
11:50 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:00 - 20/07/2015 Pazartesi

Jackie Lindsey, 8 yıl önce baş dönmesi, halsizlik, ellerinde uyuşma ve mide bulantısı gibi sorunlar yaşamaya başladı. Doktorlar herhangi bir teşhis koyamayınca sorunu kendi araştırmaya başlayan Lindsey, üç yıl süren araştırmaları sonucunda elektromanyetik aşırı duyarlılık hastası olduğunu (EMAD) keşfetti.



Elektriksiz hayat


EMAD'ın kendi yaşadıklarına benzer sorunlara neden olduğunu öğrenen kadın, elektrikli aletlerden uzak durduğunda bu sorunları yaşamadığını farkedince elektriği hayatından çıkardı.





Ailesi delirdiğini düşünüyor


Giydiği elbisenin gümüşten olduğunu ve peçe giymek mecburiyetinde kaldığını söyleyen Lindsey, alerjisi yüzünden hayatındaki tüm elektrikli ürünleri çıkarmak zorunda. İnsanların hasta olduğuna inanmadığını, yaşadığı sorunların psikolojik olduğunu düşündüklerini söyleyen Lindsey, "Ailem ve arkadaşlarım aklımı kaçırdığımı düşünüyor. Komşularım çılgın bir arıcıya benzediğimi söylüyorlar" diyor. EMAD, İngiltere'de hastalık veya engellilik olarak kabul edilmiyor.





#elektrik
#elektromanyetik aşırı duyarlılık
#emad
9 yıl önce