|

En büyük hayalim

Faslı hafız Kari Anas Bourak, geçtiğimiz haftalarda Bahreyn’de düzenlenen Kur’an’ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında dünya dördüncülüğü elde etti. Dünyanın en güzel sesli hafızı olmayı amaçlayan genç hafız, “En büyük hayallim Kabe’de Kur’an ve ezan okumak. Genç arkadaşlarıma tavsiyem Kur’an’ın ışığıyla aydınlanalım” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2018 Pazar
Güncelleme: 04:25 - 3/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Faslı hafız Kari Anas Bourak
Faslı hafız Kari Anas Bourak

Peygamber Efendimiz’in “Kur’an’ı sesinizle güzelleştirin’ düsturuna uyan Faslı Kari Anas Bourak, hafızlığa 6 yaşında başlamış. Küçük yaşlardan itibaren Kur’an okuma yarışmalarına katılan Bourak, ülkesindeki çoğu gencin de hafız olmak istediğini söylüyor. Fas’ta Kur’an eğitimlerinin çok iyi bir şekilde verildiğini belirten genç hafız, Türkiye’ye de sık sık gelmeye çalıştığını söylüyor. Özellikle Türkiye’deki hafızların seslerini çok beğendiğini ve Türk hocaların okuduğu Ezan-ı Şerif’ten çok etkilendiğini belirten Bourak, geçtiğimiz aylarda Bahreyn’de düzenlenen Kur’an okuma yarışmasında ise dördüncülüğü elde etmiş. En büyük hayali Kabe’de Kur’an ve ezan okumak olan Bourak, hafızlığın sorumluluğunun çok büyük olduğunu ve çevresine örnek bir genç olmak için de elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade ediyor.

GENÇLERİN İLGİSİ YÜKSEK

Anne ve babasının isteğiyle henüz 6 yaşındayken Kur’an’ı Kerim’i ezberlemeye başlayan Bourak, “O dönemlerde aslında ne kadar önemli bir şey yaptığımın farkında değildim. Arapçayı da bildiğim için ezber yaparken pek zorlanmadım. Bir de o yaşlarda zihnim berrak olduğu için daha hızlı ezber yapabildim. O yaşlarda da gerek Ramazan aylarında gerekse diğer aylarda topluluk önünde Kur’an okurdum. İyi ki hafızlığımı o zamandan bugüne taşıyabildim” diye konuşuyor. Hayatını Kur’an’ı Kerim’in ışığında şekillendirmeye çalıştığını belirten Bourak, “Fas’ta özellikle gençler yanıma gelerek hafız olmak için neler yapmaları gerektiğini soruyor. Onlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Kiminin nefsine hafızlık ağır gelirken kimisi de yönlendirmelerimizle eğitimlere başladı. Böyle güzel şeylere vesile olmak da beni ayrıca mutlu ediyor” ifadelerini kullanıyor.


TÜRKLER EZANDA BİR NUMARA

Katıldığı ilk yarışmanın yaşadığı semtteki bir camide gerçekleştiğini belirten Bourak, “Bu yarışmaya farklı camilerden çocuklar da katılmıştı. Bu yarışmada birinci olmuştum. O günü hala dün gibi hatırlarım. Katıldığım son yarışma ise bundan yaklaşık 2 hafta önce Bahreyn’de düzenlenen bir yarışma idi. Dünya hafızlarının katıldığı bu yarışmada dördüncü oldum” diyerek devam ediyor: “Üniversitede okurken büyük alimler ve şeyhlerden dersler aldım. Tüm hafızların imamların en büyük hayali Kabe imamı olmaktır. Bu, benim de hayallerim arasında yer alıyor. Özellikle orada ezan okumayı çok isterim. Ezan okurken o kadar duygulanırım ki o hisleri anlatmam mümkün değil. Ezanı okurken özellikle anlamına odaklanıyorum. ‘Hayyeales-salâh-hayyealel-felâh’ kısmından çok etkileniyorum. Çünkü buralarda Müslümanlara çağrı yapılıyor. Türkler ezanda bir numara. Öyle güzel ezan okuyorlar ki etkilenmemek elde değil. Burada olduğum süre boyunca hep Türklerin okuduğu ezanların videosunu çekip dinliyorum.”

FAS’IN HAFIZLARI MEŞHUR

Sesini dikkatli kullanmaya özen gösterdiğini belirten Bourak, “Sesimi çok yüksek kullanmamaya çalışıyorum. Çok sıcak ve çok soğuk şeyler içmemeye özen gösteriyorum. Kur’an’ı ya da ezanı güzel okumak bağırarak okumak değildir. Çoğu kişi bu yanlışı yapıyor. Önemli olan makam ve usüle uygun olarak okumaktır. Yeni yetişen hafızların buna dikkat etmesi gerekiyor diye düüşünüyorum” şeklinde konuşuyor. Ülkesindeki Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an eğitimlerine oldukça önem verdiğini de sözlerine ekleyen Bourak, “Fas’ta ilahiyat fakülteleri ve Kur’an kusları oldukça yaygın. Bir de Fas’ın hafızları meşhur. Durum böyle olunca devletimiz de bu alanda epey çalışma yapıyor. Bizim amacımız ülkemizin bu başarısını daha ilerilere taşımak. Geçtiğimiz hafta Fatih Camii’nde bir yarışma düzenlendi. Yarışmaya Fas’tan çok sayıda hafız geldi ve yarışmalara hakem olarak katıldı.”

  • Cami dolup taşıyor
  • Türkiye’yi çok sevdiğini ve bu sebeple çok sık gidip geldiğini beliten Faslı hafız Kari Anas Bourak, “Bu Türkiye’ye 7. gelişim. İstanbul dışında Konya ve Denizli’ye de gittim. Konya’da Mevlana Türbesi’nden, çok etkilendim. Özellikle Mevlana felsefesinin tüm dünyaya yayılmasını isterim. Bir de tarihe meraklı olduğum için Selçuklu mimarisi beni çok etkiledi” ifadelerini kullanıyor. İstanbul Cerrahpaşa’da bulunan Kürkçübaşı Camii’de hatimli teravih namazı kıldıran Bourak, “Cami, namaz saatlerinde dolup taşıyor. Ramazan’ın maneviyatı burada çok güzel yaşanıyor” diye konuşuyor.
#Kari Anas Bourak
#Fas
#Camii
6 yıl önce