|

Dünyanın en yaşlı adamı

Guinness Dünya Rekorları, dünyanın en yaşlı adamının, New York'un batısında hayatını sürdüren 112 yaşındaki Salustiano Sanchez-Blazquez olduğunu açıkladı.

Aa
00:00 - 25/07/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:46 - 25/07/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Dünyanın en yaşlı adamı
Dünyanın en yaşlı adamı

Müzisyen, madenci ve kağıt oyunu meraklısı Salustiano Sanchez-Blazquez, dünyanın en yaşlı erkeği ünvanını taşıyan Jiroemon Kimura'nın 12 Haziran'da 116 yaşında hayatını kaybetmesi üzerine bu ünvanın yeni sahibi oldu.

Dünyanın en yaşlı kişisinin de, 115 yaşındaki Japon kadın Misao Okawa olduğu belirtildi.

Guinness Dünya Rekorları'ndan Robert Young, Salustiano'nun şu anda 1901'de doğduğunu kanıtlayan belgeye sahip tek erkek olduğunu söyledi.

İspanya'nın El Tejado de Bejar köyünde 8 Haziran 1901 tarihinde dünyaya gelen Salustiano Sanchez-Blazquez, kendi kendine çalmayı öğrendiği enstrümanıyla düğünlerde ve kutlamalarda müzisyenlik yaptı.

Sanchez-Blazquez, 17 yaşındayken erkek kardeşi ve bir grup arkadaşıyla Küba'ya giderek, burada şekerkamışı tarlalarında çalıştı.

1920 yılında ABD'ye giden Sanchez-Blazquez, Kentucky'de kömür madenlerinde işçilik yaptı, en sonunda halen yaşadığı Niagara Şelaleri'ne taşınan Sanchez-Blazquez, inşaat ve sanayi fırını işinde çalıştı.

Sanchez-Blazquez, uzun ömrünü günde bir muz yemeye ve 6 anacin tableti içmeye bağlarken, kızı, babasının, "inatçı ve bağımsızlığına düşkün bir adam olduğu için uzun yaşadığını" düşünüyor.

Kızının yanı sıra 76 yaşında bir de oğlu bulunan Sanchez-Blazquez'in 7 torunu, 15 torunun çocuğu ve 5 torununun torunu var.


11 yıl önce