|

Davutoğlu'ndan jandarmaya övgü

Başbakan Davutoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Türk milletinin sarsılmaz vatan sevgisiyle bütünleşen güvenlik kuvvetlerimizin bölücü teröre karşı büyük kahramanlıklarla yürüttükleri mücadele takdire şayandır" dedi.

Yeni Şafak
14:38 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 15:32 - 14/06/2015 Pazar
AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Jandarma Genel Komutanlığının 176'ncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Jandarmamız, benimsediğimiz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile halkımızla bütünleşmiş, halkımızın memnuniyetini kazanmış, aziz milletimizin gönlünde her zaman müstesna bir yerde olmuştur" ifadelerini kullandı.



Başbakan Davutoğlu, mesajında, Cumhuriyetin, birlik ve beraberliğin, milletin huzur ve esenliğinin en önemli teminatlarından birinin güvenlik kuvvetleri olduğunu belirterek, bu çerçevede Jandarma Genel Komutanlığının, ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyan, milletin düzenini, huzur ve güvenliğini sağlayan bir görev bilinci ile hizmet ettiğine vurgu yaptı.



"Jandarmamız, benimsediğimiz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile halkımızla bütünleşmiş, halkımızın memnuniyetini kazanmış, aziz milletimizin gönlünde her zaman müstesna bir yerde olmuştur" değerlendirmesini yapan Davutoğlu, şunları kaydetti:



"Teşkilatın gelişmiş modern silah, araç-gereçlerle donanımlı iyi yetişmiş personeli ile üzerine düşen her bir görevi özveriyle yerine getirmesi her türlü takdirin üstündedir. Türk milletinin sarsılmaz vatan sevgisiyle bütünleşen güvenlik kuvvetlerimizin bölücü teröre karşı büyük kahramanlıklarla yürüttükleri mücadele ayrıca takdire şayandır, güvenlik kuvvetlerimizin bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerine inancım tamdır.



Bu düşüncelerle Jandarma Genel Komutanlığının 176. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, bu anlamlı gün dolayısı ile bütün kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."




#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Jandarma
#Terör
9 yıl önce