|

Evdeki malzemeleriniz leziz pastalara dönüşsün

Yorgunluk, yoğunluk ve aniden gelen misafirler bize birçok şeyi hazır almaya iter. Bu hafta kahvenin yanına yakışacak kolay ve leziz tarifleri derleyip sunmak istedik. Evdeki bir paket potibör bisküvi, birkaç kuru ekmek dilimi, galeta çubukları ve hatta bayatlamış tatlı kurabiyeler yeni bir tatlıya dönüşebilirler.

Yeni Şafak
04:00 - 21/02/2016 Pazar
Güncelleme: 03:44 - 21/02/2016 Pazar
Yeni Şafak
ÜLKÜ MENŞURE SOLAK


Kimi zaman, yoğun bir tempoyla geçen günü güzel bir lezzetle ödüllendirmek isteriz. Fakat yorgunluğun üzerine tekrar mutfağa girmek bize oldukça zor gelir. Tüm bu sebepler, bizi birçok şeyi hazır almaya itse de aniden gelen misafirler ve kahvenin yanına yakışacak kolay ve leziz tarifleri derleyip bir kalemde size sunmayı istedik. Aynı zamanda, evdeki malzemeleri değerlendirerek israfı önlemeye katkı sağlamanın yollarından birini denemenin iyi bir çaba olacağını düşünerek tarifimizde bu malzemeleri de alternatifler arasında önerdik. İnşallah seveceksiniz



KREMALAR BİZDEN


Dolabımıza alacağımız bir paket milföy hamuru, bir paket potibör bisküvi, birkaç kuru ekmek dilimi,galeta çubukları ve hatta bayatlamış tatlı kurabiyeler yeni bir tatlıya dönüşebilirler. Evde kremanin yokluğu da bize engel değil. Marmelatlar, reçeller, dondurmalar, tahin ve pekmez kullanarak tatlılarımızı yapabilir, basit bir teknikle yaş pastadan profiterole, istediğimiz her yerde kullanabileceğimiz bir krema da hazırlayabiliriz. İsterseniz tam da buradan başlayalım. İki kişilik bir ölçü vermek gerekirse 3-5-2 ölçüsünü kullanacağız. Bu bir futbol saha yerleşim düzeni olduğundan akılda kolayca da kalabiliyor.







BİR GECE DİNLENDİRİN


Bu basit krema için 3 yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı şeker ve 2 su bardağı süt kullanacağız. Un ve şekeri karıştırdıktan sonra, soğuk sütü ilave edip kısık ateşte karıştıra karıştıra pisireceğiz. İyice soğuttuğumuz kremaya parçalar halindeki bir tepeleme yemek kaşığı tereyağını mikserle çırparak yedirdiğimizde, harika kıvamlı bir kremamız olacak. Kremalı ve hatta tüm sütlü tatlıları yaparken daha lezzetli sonuçlar almanın bir iki küçük sırrı var. Onlardan biri, sütle yaptığımız tüm tatlıları ve kremalı pastaları bir gece dinlendirmektir. Eğer dinlendirirseniz çok daha lezzetli olduğunu rahatlıkla göreceksiniz. Bir diğer sır da, vanilya gibi koku vericileri krema ya da sütlü tatlı ocaktan alındıktan sonra eklemektir.



Pratik karamelize pasta tarifi






Artık bu kremayı, evdeki bisküvi, galeta, bayat ekmek ya da seçtiğimiz herhangi bir meyve üzerinde kullanabiliriz. Eğer ekmek kullanacaksak, onu iyice ince dilimleyelim ve bir tavada iyice kurutalım. Bisküvi, bayatlamış tatlı kurabiyeler ise toz haline getirilip


kullanılmalı. Temel tekniğimiz ise tarifimizdeki gibi.



MALZEMELER


*5-6 dilim kurutulmuş ekmek veya 200 gram


bayat kurabiye ya da 1 paket çubuk galeta


*1 su bardağı şeker


*1 çay bardağı iri çekilmiş fındık


Krema için:


*6 yemek kaşığı un


*10 yemek kaşığı şeker


*4 su bardağı süt


*100 gram tereyağı


Veya;


*2 paket krem şanti


*1,5 su bardağı süt


Süslemek için:


*Rendelenmiş çikolata*


*Hindistancevizi vb.



Ekmek, kurabiye ya da galeta iri iri kırılır. Şekerle karıştırılarak bir tavada başka hiçbirşey eklenmeden şeker eriyip tüm malzemeye karışana dek kavrulur. Hazırlanan karışımın yarısı , streç film serilmiş bir borcama bir kat yayılır. İri çekilmiş fındık üzerine serpilir. Kalan karışım ikinci kat olarak dökülür. Süt, şeker ve un ile krema hazırlanır. Soğutulup tereyağı ile çırpılır. Hazırlanan pastanın en üstüne bir kat krema sürülür. Süslemenden önce dilimlenir. Çünkü soğuduğunda bisküvili hamur katılaşacaktır. Son olarak dilediğimiz gibi, çikolata, hindistancevizi ya da renkli şekerlerle süsleyerek pastamızı tamamlıyoruz. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.




#yemek tarfifi
#pasta tarifi
#tarif
8 yıl önce