|

Feraset Derneği yetimlerin yüzünü Ramazan’da da güldürdü: 200 çocuk iftar programında buluştu

Yetim çocuklar için kurulan Feraset Derneği, ‘Birlikte Büyüyoruz’ sloganıyla onlarca çocuğun hayatına dokunmaya devam ediyor. Dernek; gönüllülerin, yöneticilerin, ailelerin ve çocukların katılımıyla özel bir iftar programı düzenledi. Unutulmaz bir akşam geçiren çocuklar, hem eğlendi hem de bayram hazırlıklarını tamamlama fırsatı buldu.

21:21 - 26/03/2024 الثلاثاء
Güncelleme: 21:25 - 26/03/2024 الثلاثاء
Yeni Şafak
Hem eğlendiler hem giyindiler: Yetim çocuklar arkadaşlarıyla iftarda bir araya geldi
Hem eğlendiler hem giyindiler: Yetim çocuklar arkadaşlarıyla iftarda bir araya geldi

İstanbul’da genç iş adamlarının kurduğu Feraset Derneği, 2016 yılından bu yana yetim çocukları yalnız bırakmıyor. Dernek, ihtiyaç sahibi çocukların ve ailelerinin sadece faturalarını ya da eğitim masraflarını değil, tüm gereksinimlerini karşılıyor.



Piknik ve lunaparktan sonra iftar şenliği de düzenlendi


Çocuklar için sık sık özel etkinlikler organize eden Feraset Derneği yöneticileri ve gönüllüleri daha önce birçok kez piknik ve eğlence merkezlerinde bir araya gelerek çocukların yüzünü güldürdü.



Saatlerce eğlendiler


Ramazan’da da yetim çocuklar unutulmadı, yöneticilerin ve gönüllülerin icabet ettiği geniş katılımlı bir iftar programı düzenlendi. Çocuklar, interaktif tiyatro ile doyasıya eğlenirken, ilerleyen saatlerde de geleneksel Karagöz ve Hacivat oyunu izledi. Çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ve Osmanlı macunu da ikram edildi.



Bayram kıyafetleri de hazır harçlıkları da


55 ailenin ve 200’ün üzerinde yetimin buluştuğu organizasyonda, çocuklar ve gençler için özel olarak yetim mağazası kuruldu. En beğendikleri kıyafetleri ve oyuncakları gönüllerine gören seçim yetimler, bayram öncesi harçlıklarını da aldı.




#Yetim
#Feraset Derneği
#Çocuk
#Ramazan
#Bayram
#İftar
1 شهر قبل