|

Geleceğe yatırım:Hareket

Emeklilik döneminde sağlıklı, ağrısız ve hareket edebilen bir bedene sahip olmak için, yaşam kalitesini yükseltmek ve gençlik döneminde sağlığa fazlasıyla yatırım yapmak gerekiyor.

.
00:00 - 3/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 19:29 - 2/07/2013 Salı
Yeni Şafak
Geleceğe yatırım:Hareket
Geleceğe yatırım:Hareket

İleri yaş hastalığı olarak bilinen ancak genç yaşlarda da görülebilen eklem kireçlenmesi, yaşlılık döneminde hastaların hayat konforunu olumsuz etkileyen önemli sağlık sorunları

arasında yer alıyor. Op. Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu kireçlenme oluşumu ve

tedavisi hakkında bilgi veriyor.

KİREÇLENMENİN NEDENİ

Yaşlanmayla gelen hücresel kayıplar eklem kireçlenmesine yol açarak, eklemlerin birtakım görevleri yerine getirmesine engel olur. Eklem içi sıvının azalması olarak tarif edilebilen eklem kireçlenmesi, yaş faktörünün yanı sıra; öncelikli olarak genetik yapı, hareketsiz yaşam, aşırı kilo gibi nedenlerde ortaya çıkar.

OMURGADA KAYMA

Kireçlenme başka hastalıkların da önemli nedenlerinden biridir. Omurgadaki bir kireçlenme, kalça ve dizlere binen yükü arttırır. Belde bir ya da iki omurda kireçlenme başlamışsa, diğer üç omura binen yük artar. Bu durum nedeniyle, omurların dayanıklılığının azalmasıyla kayma ya da omurga kanalında darlık oluşabilir.

ÖNLEM ALIN

Kireçlenmenin ömür boyu süren bir rahatsızlık olduğu unutulmamalı. Bu nedenle fazla kilo verilmeli, sigara bırakılmalı, kişiler yaşına ve zevkine uygun bir spor yapmalıdır. Özellikle yüzme sporu kireçlenme hastaları için çok faydalıdır.

11 yıl önce