|

Gökten sterlin yağdı şehir birbirine girdi

İngiltere'nin Birmingham kentinde soyguncular çaldıkları paraların işaretli olduğunu görünce kentin en işlek noktasında bir binanın tepesinde sokaklara boşalttılar

Birmingham
00:00 - 16/03/2007 Cuma
Güncelleme: 01:16 - 16/03/2007 Cuma
Yeni Şafak
Gökten sterlin yağdı şehir birbirine girdi
Gökten sterlin yağdı şehir birbirine girdi

İngiltere, Birmingham'da çaldıkları kasanın içindeki paraların işaretli olduğunu gören hırsız çetesi yoldan hızla geçerken paraları sokağa fırlattı. Üstlerine yağan binlerce pound'luk banknotları şaşkın gözlerle izleyen insanlar önlerine düşen paraları toplamaya başladı. Para yağmurunu gören sürücüler arabalarını terk ederek yerlerde uçuşan paraları toplamaya başlayınca işlek caddede trafik durdu.


Olay sırasında oradan geçmekte olan Tony Ronan adlı bir görgü tanığı konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 'İşten eve dönüyordum ki yolda bir şey olduğunu fark ettim. Yaklaştığım zaman asfaltın üzerinin parayla kaplanmış olduğunu gördüm. Binlerce pound yolun üzerine halı gibi serilmişti'. Polisin gelerek sokağa yayılan paraları topladığını belirten Ronan paraların işaretli olduğunu o yüzden de polise teslim etmenin zorunlu olduğunu söyledi.



17 yıl önce