|

'Gönüllü turizm elçileri' işbaşında

Fatih Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Gönüllü Turizm Elçileri' projesi kapsamında, yabancı dil bilen 16-25 yaş arası gençler tarihi yarımadaya gelen turistlere yardımcı oluyor. 'ASK ME/BANA SOR' Yazılı giysileriyle turistlere yardımcı olan gençler hem yabancı dillerini geliştiriyorlar hem de cep harçlıklarını çıkarıyor

00:00 - 23/07/2011 Cumartesi
Güncelleme: 22:18 - 22/07/2011 Cuma
Yeni Şafak
'Gönüllü turizm elçileri' işbaşında
'Gönüllü turizm elçileri' işbaşında

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Gönüllü Turizm Elçileri' projesinin ilk olarak geçen yıl başladığını dile getirerek, bu yıl 4 Temmuz'da başlayan proje için başvuruda bulunan 700 öğrenciden İngilizce sınav ve çeşitli mülakatlarla 300 öğrenciyi bu göreve seçtiklerini ifade etti. Gönüllü Turizm Elçileri, tarihi yarımadaya gelen turistlere adres sormaktan, şikayetlere kadar her konuda yardımcı oluyorlar. Öğrenciler Sultanahmet, Kocamustafapaşa, Sirkeci, Ayasofya, Divan Yolu, Yerebatan ve Kapalıçarşı gibi turistlerin yoğun olduğu bölgelerde görev yapıyorlar. Proje dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu yıl ikinci kez Gönüllü Turizm Elçileri projesine katılan Trakya Üniversitesi öğrencisi Merve Canlı, "Bir şeyleri karşılıksız yapmak çok güzel bir duygu. Her şey para demek değildir. Burada turistlerle konuşarak hem dilimi geliştiriyorum hem de onları gözlemleyerek kültürleri hakkında bilgi edinmeye ve tanımaya çalışıyorum" dedi. Bu yıl üniversiteye girmeyi bekleyen öğrenci Medine Karakuş da projeye daha çok dilini geliştirmek amacıyla katıldığını kaydederek, 'İngilizce öğretmeni olmayı istiyorum. Dilimi geliştirmek için turistlerle pratik yapmak çok gerekli' diye konuştu. Karakuş, Yerebatan Sarnıcı çevresinde görevli olduğunu dile getirerek, kendisini geliştirmek adına bu mekanın tarihi ile ilgili kitaplar okuduğunu hem kültürel hem de dil açısından gelişebilme fırsatı elde ettiği için memnun olduğunu kaydetti.


TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ HER YERDE KARŞIMIZDA

Sultanahmet Meydanı çevresinde gezen turistlerden İranlı Manmonir Barikroo, 2 haftalığına Türkiye'ye geldiğini ifade ederek, meydanın hemen her yerinde rastladığı Gönüllü Turizm Elçileri'nin bu ülkenin misafirperver ve sıcak yüzünü gösteren çok önemli bir iş yaptıklarını kaydetti. Barikroo kendisinin elçilere "Nerede yemek yiyebilirim?" diye sorduğunu, son derece sıcak ve yardım sever bir şekilde karşılık aldığını belirterek, bu hizmetleri gerçekleştiren kişilere teşekkür ettiğini bildirdi. Türkiye'ye 1 haftalık gezi için İsveç'den gelen Eric Hermaussou Joysbrother da kendisinin elçilere "Nereden taksi çağırabilirim?" diye sorduğunu kaydederek, gezileri sırasında böyle bir hizmetle karşılaşmaktan memnun olduklarını dile getirdi.



13 yıl önce