|

Hafızayı güçlendiren besinler!

Gözlüğünüzün yerini, telefon numaranızı,daha önce tanıştığınız insanların isimlerini unutuyor musunuz? O zaman dikkat ederek hafızanızı güçlendirmeniz gerekiyor. Zayıflayan hafızanızı besinlerle güçlendirebilirsiniz.

Yeni Şafak
10:32 - 3/04/2016 Pazar
Güncelleme: 07:32 - 3/04/2016 Pazar
Diğer

Genç- yaşlı birçok kişinin ortak derdi olan unutkanlıkla mücadelede bazı gıdalar öne çıkıyor. Takvim'in haberine göre antioksidan içerikli meyve-sebzeleri öneren uzmanlar, hafıza güçlendiren besinleri ise şöyle sıralıyor:



CEVİZ:

Her gün ceviz yenilmesi, hafızayı canlı tutmaktadır. Görüntü olarak da beyni andıran bir özellik taşıması, dikkat çekicidir. Konsantrasyon güçlüğü için etkilidir.



NAR SUYU:

Hücre yapısını bozan serbest radikallere karşı etkili koruma sağlar. Nur suyu antioksidan etkisiyle de beyin hücrelerini korur.



ÜZÜM:

Özellikle kurutulmuş üzüm hafızayı kuvvetlendirir. Unutkanlık için her gün yenilmelidir.



YEŞİL ÇAY:

Konsantrasyonu arttıran yeşil çay, antioksidan özelliğiyle beyni ve diğer organları korur. Yeşil çay taze demlemeli ve sıcak ya da soğuk olarak içilmeli.



KARANFİL:

Çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde hafızayı kuvvetlendiriyor, zihni açıcı ve unutkanlığı geçirici etki gösteriyor. Bu çay, kalp çarpıntısına iyi geliyor.



KIRMIZI BİBER:

Özellikle acı biber hafızayı kuvvetlendirdiği gibi soğuk algınlığında meydana gelen ağrıların giderilmesini de sağlar.



SOĞAN:

Beyinsel faaliyetleri artırır. Zihin yorgunluğuna iyi gelir. Vücut direncini güçlendirirken, damar sertliği, grip, astım ve soğuk algınlığına karşı vücudu korur.



BİBERİYE:

Dolaşım sistemini düzenleyici ve zihin açıcı etkisi bulunuyor.



DOMATES:

Likopen, domateste bulunan güçlü bir antioksidandır ve özellikle serbest radikallerin neden olduğu hücre tahribatına karşı koruma sağlar.



KEREVİZ:

Unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderir. Şeker, yüksek tansiyon ve romatizmada da faydalıdır.



#unutkanlık
#beslenme
#hafıza
#hafıza kaybı
8 yıl önce