|

Halk Dansları Festivali başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Marmaris Halk Dansları Festivali" başladı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 2 gün sürecek festivale Meksika, Rusya ile Türkiye'den 6 halk dansları grubu katılıyor.

Yeni Şafak
10:48 - 19/05/2015 Salı
Güncelleme: 07:49 - 19/05/2015 Salı
AA

Marmaris Belediyesi ve Bursa Gala Kültür Sanat Organizasyonu tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen festivale, Meksika, Rusya ile Türkiye'den 6 halk dansları grubunda 150 civarında dansçı katılıyor.



İçmeler Mahallesi'ndeki festival açılış yürüyüşünün ardından gruplar, Gölenye Parkı'nda sahne aldı. Gösterileri vatandaşların yanı sıra yabancı turistler de ilgiyle izledi.



Festival gruplarının temsilcilerini Marmaris Belediyesinde konuk eden Başkan Vekili Halil Gökovalı, anlamlı ve önemli bir günde yaşanan coşkuya, yurtdışından gelen gençlerin katılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.



Yabancı misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını dile getiren Gökovalı, bu tür sosyal faaliyetlerin turizme de hareketlilik getirdiğini kaydetti.



Grup temsilcileri Gökovalı'ya ülkelerine özgü hediyeler, Gökovalı da misafirlerine Marmaris çam balı hediye etti.



Festival, 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda gerçekleştirilecek gösterilerle sona erecek.

#Marmaris
#"Uluslararası Marmaris Halk Dansları Festivali"
#Halk dansları
9 yıl önce