|

Hareket edebilmek için kendini yağda bekletiyor

Nicola Whitehill isimli kadının derisi o kadar sıkı ki eklemlerini hareket ettirebilmesi için her sabah 3 saat yağın içinde yatıyor. Nicola'ya 24 yaşındayken kendisine skleroderma teşhisi koyulunca aile hayallerinden vazgeçmiş. Doktorların yaşaması için 15 ay ömür biçtiği Nicola'nın derisi sertleşmekle kalmıyor hastalığı bazen iç organlarını bile etkiliyor.

Yeni Şafak
10:50 - 3/06/2016 Cuma
Güncelleme: 10:52 - 3/06/2016 Cuma
Diğer
Nicola hastalığına 24 yaşında yakalanmış ve şu an 40'lı yaşlarında.
Nicola hastalığına 24 yaşında yakalanmış ve şu an 40'lı yaşlarında.

Nicola Whitehill isimli kadının derisi o kadar sıkı ki eklemlerini hareket ettirebilmesi için her sabah 3 saat yağın içinde yatıyor.


Skleroderma hastası 42 yaşındaki Nicola, bu ritüeli gerçekleştirmeden kımıldayamıyor. Sklerodermada, hastanın derisi sertleşiyor ve hatta bazen iç organları da etkileniyor. Daily Mail'in haberine göre; doktorların 15 ay ömür biçtiği Nicola, hastalığın bütün zorlayıcı semptomlarına rağmen doktorların tahmin ettiğinden neredeyse yaklaşık 20 yıl fazla yaşadı.



'Sürekli yorgun hissediyordum'


Cildin elastikliğini kaybetmesi kadının hareketlerini tamamen kısıtlıyor, herhangi bir hareketi şiddetli ağrı ve baygınlıkla sonuçlanıyor. Şanssız kadının hastalığı o kadar üst sınırda ki evini sadece hastaneye ve markete gitmek için terkediyor. Nicola hastalığını şu sözlerle anlattı:



"Hastalığımdan önce sosyal hayatım çok hareketliydi. İlk başta parmaklarım şişmeye ve sertleşmeye başladı, sürekli yorgun hissediyordum. Hastalığın ilk semptomlarını geceleri çok fazla dışarı çıkmama bağlıyordum. Şimdi hiç dışarı çıkamıyorum çünkü ağrılarım çok şiddetli. Vücudum dikenli tellerle sarılıp çimentoya batırılmış gibi hissediyorum."



Skleroderma nedir?


Skleroderma, bağışıklık sisteminin, derinin altındaki ve iç organlar ile damarların etrafındaki bağ dokusuna zarar vermesiyle oluşur. Bu durum dokuda yaralanma ve kalınlaşmayla sonuçlanır. Reflü, yutmada güçlük, hareket güçlüğü, yorgunluk, derinin şişmesi ve kalınlaşması hastalığın başlıca semptomları arasında. Bazı hastalarda saç ve kilo kaybı, halsizlik ve eklem ağrısı da görülebiliyor.



#Nicola Whitehill
#Skleroderma
8 yıl önce