|

Hasta eşine 'gözü gibi' bakıyor

Ağrı'da yaşayan 86 yaşındaki Mehmet Batıbey, 10 yıldır yürüyemeyen ve konuşma güçlüğü çeken eşinin tüm ihtiyaçlarını tek başına gideriyor. Yaklaşık 70 yıllık evli olduklarını söyleyen Batıbey, gençlere birbirlerini sevmelerin tavsiye ediyor.

Yeni Şafak
10:45 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 08:45 - 18/03/2016 Cuma
AA

Ağrı'da yaşayan 86 yaşındaki Mehmet Batıbey, 10 yıldır yürüyemeyen ve konuşma güçlüğü çeken eşine gözü gibi bakarak onun tüm ihtiyaçlarını tek başına gideriyor.



Kazım Karabekir Mahallesi'nde iki odalı virane bir evde yaşayan Cemile ve Mehmet Batıbey çifti, 70 yıla ulaşan evliliklerinde zorluklara birlikte göğüs germeleri ve birbirlerine bağlılıklarıyla dikkat çekiyor.



Batıbey, yaptığı açıklamada, eşinin aynı zamanda amcasının kızı olduğunu ve birbirlerini severek evlendiklerini söyledi. 5'i erkek 2'si kız, 7 çocuklarının olduğunu ve her birinin kendi hayatını kurduğunu anlatan Batıbey, 70 yıllık evliliklerinde eşiyle hep birbirlerine sahip çıktıklarını belirtti.



Ağrı Valiliği sahip çıkıyor


Batıbey çiftine Ağrı Valiliği, yaşlılara yönelik yakın zamanda başlatılan "evde bakım hizmeti" ile sahip çıktı.



Valiliğin kendisine destek olduğunu ve haftada 1 gün gelen ekiplerin, evin temizliğini yaptıklarını, çamaşırlarını yıkadıklarını anlatan Batıbey, "Allah devletimizden de razı olsun, haftada bir geliyorlar temizliğimizi yapıyorlar, elbiselerimizi yıkıyorlar ve sobamızı yakıyorlar. Hiçbir yerden gelirim yok. Sadece ayda bir yaşlılık parası alıyoruz. Onunla bir ay idare ediyoruz. Allah hükümetimizden razı olsun. O parayla elektrik, su faturası ödüyoruz, temizliğe harcıyoruz" diye konuştu.



Mehmet Batıbey, gençlere de tavsiyelerde bulunarak, birbirlerini sevmelerini ve sahip çıkmalarını istedi.




#Mehmet Batıbey
#Cemile Batıbey
#Ağrı
8 yıl önce