|

Hastaya senet imzalatana ceza

Sağlık Bakanlığı, Sağlıkta Dönüşüm Programı gereği muayene, tetkik ve tahlil giderlerini karşılayamadıkları gerekçesiyle hastane idarelerince hasta veya hasta yakınlarından senet adı altında belge alınmaması yönünde hastaneleri uyardı

Fazlı Şahan
00:00 - 21/12/2011 Çarşamba
Güncelleme: 21:00 - 20/12/2011 Salı
Yeni Şafak
Hastaya senet imzalatana ceza
Hastaya senet imzalatana ceza

Hasta ve hasta yakınlarından senet veya taahhütname adı altında belge alınmaması için hastaneleri uyaran Bakanlık, konuya gerekli hassasiyetin gösterilmemesi halinde sorumlular hakkında idari yaptırımlara gidileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, “Hasta ve Yakınlarından Taahhütname ve Senet Alınmaması” konulu bir genelge yayınladı. Tosun, muayene, tetkik, tahlil ve tedavi giderlerini karşılayamadıkları gerekçesiyle hastane idarelerince hasta ve hasta yakınlarından senet veya taahhütname adı altında belge alınmamasının kesin olarak daha önce yasaklandığını söyledi.

Bakanlığa bağlı hastanelerin acil servislerinde işlevi kalmayan vezneleri kaldırılarak hasta ve yakınlarından para tahsilatı engellendiğini ifade eden Tosun, bu uygulamalar kapsamında olumlu gelişmelerin kaydedildiğini söyledi.

Tosun, bununla birlikte son zamanlarda münferit de olsa bazı hastane idarelerince hasta ve yakınlarından senet veya taahhütname adı altında imzalı belge aldığı bilgisinin bakanlığa ulaştığını açıkladı. Ayrıca Tosun, hastane yönetimlerince bu amaçla kullanılmak üzere bastırılmış olan basılı matbuatların da uygulamadan kaldırılmasını istedi. Konuya gerekli hassasiyetin gösterilmemesi halinde sorumlular hakkında idari yaptırıma gidileceği de belirten Tosun, konunun kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına imza karşılığı tebliği edilmesi talimatı verdi.

12 yıl önce