|

Havada duran kalbi apronda müdahaleyle çalıştırıldı

Uşak'ta yolda yürürken düşerek başından yaralanan 10 yaşındaki Burcu Biler, hava ambulansıyla İzmir'e sevk edilirken kalbi durdu. Geri dönen helikopter iniş yaptıktan sonra kalp masajıyla yeniden hayata döndürülen Biler, helikopterle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Yeni Şafak
09:19 - 16/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:19 - 16/07/2015 Perşembe
AA

Alınan bilgiye göre, kent merkezinde dün öğle saatlerinde yolda yürürken düşerek kafasını park halindeki bir otomobile çarpan ve ağır yaralanan Burcu Biler, özel bir hastaneye kaldırıldı.



Tedavisine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam edilmesine karar verilen Biler, Sağlık Bakanlığına bağlı hava ambulansıyla bu hastaneye götürülmek üzere yola çıkarıldı.



Havada kalbi durdu


Ambulans helikopterin havalanmasından kısa bir süre sonra Biler'in kalbi durdu. Bunun üzerine helikopter, tekrar piste döndü. Biler, Uşak Havaalanı apronunda hazır bekleyen doktor tarafından helikopterde yapılan kalp masajı sonrası yeniden yaşama döndürüldü.



Biler, yaşam fonksiyonlarının düzelmesinin ardından yeniden havalanan ambulans helikopterle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.



Biler'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.



#kalp
#Uşak
#10 yaşındaki Burcu Biler
9 yıl önce