|

Hayalimiz göçmenlere insanca davranan Avrupa

Yönetmen Osman Okkan'ın 'Ara Güler' belgeselinin gösterimi Beyoğlu'ndaki tarihi Fransız Sarayı'nda yapıldı. Belgesel gösteriminde konuşan Okkan, "Barış projesini gerçekleştiren ve göçmenlere insanca davranan bir Avrupa'da yaşamak istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
14:31 - 15/03/2016 Salı
Güncelleme: 16:04 - 15/03/2016 Salı
Yeni Şafak

'Ara Güler-Bir İstanbul Efsanesi' belgeseli sunumu Beyoğlu'ndaki tarihi Fransız Sarayı'nda yapıldı. Gösterimi yapılan 'Ara Güler-Bir İstanbul Efsanesi' belgeseline Şener Şen, Hale Soygazi, Uğur Yücel ve Orhan Pamuk gibi ünlü isimler katıldı. Belgeselde, 1958'de Kemer Barajı açılışı için gittikleri yerde kaybolup, Afrodisyas'ın bulunduğu köye geldiklerini ve orada insanların tarihin içinde yaşadıklarını görüntülemesiyle Afrodisyas'ın keşfedildiği, Salvador Dali ve Picasso gibi dünyaca ünlü kişilerle nasıl bir araya geldiği ve fotoğrafladığı anlatılıyor. Belgesel gösteriminde konuşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber "Ara Güler hayranlığı herkesi kaplar. Orhan Veli'nin İstanbul'u dinliyorum şiiri, tek bir duyuyla İstanbul'u hissetmenizi sağladığı gibi, Ara Güler'in fotoğrafını gördüğünüzde tek bir duyunuzla İstanbul'u hissedersiniz. Ara Güler'e vizyonumuzu genişlettiğinden dolayi teşekkür ediyorum" dedi.







Fotoğraf ustası


Belgesel gösteriminde konuşan yönetmen Osman Okkan, Ara Güler'in hastanenin acil servisinden gelerek gösterime katıldığını söyleyerek "Bizim Ara beyle 25 - 30 yıl öncesine dayanan röportajlarımız var. Ara bey büyük bir fotoğraf ustasıdır ve evrensel bir kültüre sahiptir. Sanat ve kültür hepimizi birleştirir. Barış projesini gerçekleştiren ve göçmenlere insanca davranan bir Avrupa'da yaşamak istiyoruz" dedi. Gösterimde konuşan Pamuk "Orta okuldayken Ara Güler'in kim olduğunu bilirdim. Benim için Türkiye'de değerli bir yazar olmanın kıstası, Ara Güler'in objektifinde yer alabilmekti. Ara Güler'in fotoğraflarındaki insanların yüzlerinde şehrin duygularını görürüz" dedi.


#Ara Güler-Bir İstanbul Efsanesi
#Osman Okkan
#Ara Güler
8 yıl önce