|

Hollywood'tan Irak duyarlılığı

Hollywood yıldızları, ABD'nin Irak'ı işgaline karşı çıkan büyük bütçeli filmlerde rol almaya hazırlanıyor. Tom Hanks, Julia Roberts, Meryl Streep ve Tom Cruise gibi ünlü oyuncular, Robert Redford, Mike Nichols ve Paul Haggis gibi oskar ödüllü yönetmenlerin filmlerinde Başkan George W. Bush'un Irak ve Afganistan politikasını eleştiren rollerde yer alacaklar.

Cihan
00:00 - 21/08/2007 Salı
Güncelleme: 14:34 - 21/08/2007 Salı
Yeni Şafak
Hollywood'tan Irak duyarlılığı
Hollywood'tan Irak duyarlılığı

İnternetteki www.product-reviews.net sitesinin haberine göre, hükümet karşıtı yeni nesil savaş filmleri serisi, önümüzdeki ay vizyona girecek olan "In The Valley of Elah" ile başlayacak.Yönetmen Paul Haggis'in yönettiği yapım, Irak'tan dönen Amerikalı bir gazinin cinayete kurban gitmesini anlatan 'ağır bir drama' olarak nitelendiriliyor.

Daha önce sinemaya kazandırdığı savaş karşıtı "Catch-22" filmiyle dikkatleri üzerine çeken Mike Nichols, Tom Hanks ve Juila Roberts'in oynayacağı "Charlie Wilson's War" ile tekrar yönetmenlik koltuğuna oturacak. Film, Afganistan'daki savaşın ABD'ye olan bedelini saklamaya çalışan Teksaslı bir konge üyesini konu edinecek.

Çekimlerine halen devam edilen John Cusack'ın son filmi "Grace is Gone" da ise Irak'ta savaşırken karısı öldürülen bir askerin ailesinin verdiği mücadele anlatılacak. Cusack, film ile ilgili olarak, "İzleyiciler, insanlara Irak savaşında insanlara ne kadar değer verildiğini anlayacaklar" dedi.

Irak ve Afganistan üzerine çekilecek diğer filmler arasında, Tom Cruise ve Meryl Streep'in başrollerini oynayacağı ve Robert Redford'un yöneteceği "Lions for Lambs" ile Kimberly Peirce'ın "Stop Loss" yapımları önümüzdeki aylarda beyaz perdede izleyicinin karşısına çıkacak.

Uzmanlar, Irak'ın işgali nedeniyle tüm dünyada giderek daha fazla yalnızlaşan Bush'un, "ön bahçesi" niteliğindeki Hollywood'dan destek görmemesinin, başkan için büyük bir yenilgi olacağını belirtiyor. ABD'nin, silah endüstrisinden sonra en çok gözetip önem verdiği sinema endüstrisinin kalbi ve beyni niteliğindeki Hollywood'un pekçok ünlü ismi, ABD Başkanı Bush'un kişiliğinde "Amerikanizm"e adeta savaş açmış durumda. Pek çok Hollywood yıldızı, oyuncu Mike Farrell'ın önderliğinde Savaşmadan Kazanmak İçin Birleşen Aktörler isimli bir grup bile oluşturdular.

17 yıl önce