|

İnternete tetikçi ilanı verdi

ABD'nin popüler internet ilan sitesi “Craigslist”e, ilişki yaşadığı erkeğin eşini öldürtmek için ilan veren 49 yaşındaki kadın tutuklandı.

Aa
00:00 - 27/01/2008 Pazar
Güncelleme: 20:08 - 27/01/2008 Pazar
Yeni Şafak
İnternete tetikçi ilanı verdi
İnternete tetikçi ilanı verdi

Türkiye şubesi de bulunan ve ücretsiz ilan olanağı veren San Francisco merkezli Craigslist'in yetkilileri, Ann Marie Linscott isimli kadının geçen Kasım'da siteye “serbest çalışacak eleman aranıyor” şeklinde ilan verdiğini, ancak asıl niyetinin, bulacağı tetikçi ile e-mail yoluyla temas kurmak olduğunu belirtti.

Adli makamlar da Linscott'un tetikçiye cinayet için 5 bin dolar önerdiğini, öldürtmek istediği kadının ismi ve iş adresini elde ettiğini, uygun tetikçi adaylarını “sessiz katiller” olarak tarif ettiğini kaydetti.

Michigan eyaletinin Grand Rapids bölgesinde oturan ve internetteki yazışmalarında “Marie” adını kullanan Linscott'un kısa süre önce tutuklandığını belirten yetkililer, çılgın aşığın kurbanı ile eşinin yaşadığı Kuzey Kaliforniya'daki Butte bölgesinde Salı günü mahkemeye çıkarılması için savcıların yargıç talebinde bulunulduğunu bildirdi. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Sacramento'da görevli özel ajanı Drew Parenti, internette ilanla katil arama girişimiyle ilgili olarak, “Şimdiye dek çok kaçıkça şey gördüm, ama ilk kez böyle bir şey işitiyorum” diye konuştu.

Craigslist ABD'nin icra Kurulu Başkanı Jim Buckbaster da popüler internet sitesinde son 12 yılda 550 milyon ilan verildiğini belirtirken, ilk kez böyle bir şeye şahit olduklarını söyledi. Buckmaster, “Ama ilan yine de genel anlamda verilmişti, biz özel e-mail iletişiminin tarafı değiliz” diye konuştu.


16 yıl önce