|

Iraklı hasta Türkiye'de şifa buldu

Irak'ta yaşayan ve gittiği hastanelerde hastalığına teşhis konulamayan 73 yaşındaki Abdüljabbar Al Janabi, Türkiye'de şifa buldu.

Yeni Şafak
13:03 - 15/09/2015 Salı
Güncelleme: 13:05 - 15/09/2015 Salı
AA

Yaklaşık bir yıldır aşırı yorgunluk ve halsizlik şikayetiyle gittiği hastanelerde tedavi edilemeyen Janabi, hastalığının ilerlemesi üzerine Antalya'da bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan muayenesinde kalp damarlarında darlık olduğu belirlenen Janabi, koroner bypass ameliyatı olmasının ardından sağlığına kavuştu.



Janabi, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sağlık sektöründe hızla büyüdüğünü vurgulayarak, "Yaklaşık bir yıldır teşhis için uğraşıyordum. Türk doktorları ve sağlık personeli, sonuca çabuk ulaştı. Şükürler olsun ki sağlık problemim kısa sürede tespit edildi ve ameliyatı oldum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Yapılan tetkiklerde kalp damarlarımda ciddi darlıklar olduğu görüldü" diye konuştu.



"Cerrahi ikinci aşama"özel hastane,


Hastanenin Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan da yurtdışından gelen hastaların sağlık sorununun belirlenmesinin ilk aşama, uygun yöntem ve cerrahinin uygulanmasının da ikinci aşama olduğunu ifade etti.



Iraklı hastanın sağlığına kavuşarak ülkesine döneceğini vurgulayan Okutan, ilerleyen yaş, cinsiyet, yüksek tansiyon, kan şeker yüksekliği, obezite, sigara ve stresin kalp-damar hastalıkları için risk faktörleri olduğunun altını çizdi.



Söz konusu hastalarda göğüs ağrısı, göğüste sıkışma hissi, yorgunluk ve efor kapasitesinde azalma olduğuna dikkati çeken Okutan, "Bu yüzden kardiyoloji muayenesi ve kan tetkikinden sonra EKG, kalp ultrasonu, efor testi ve kesin tanı için de koroner anjiyografi yapılması gerekir" dedi.



Kalp damarlarında darlık saptanan hastalara medikal tedavi, balon ya da bypass ameliyatının gerekebileceğine dikkati çeken Okutan, "Koroner bypass ameliyatlarında göğüsün iç duvarından alınan atardamar, ön koldan alınan atardamar ve bacaktan alınan toplardamar kullanılmaktadır. Hastalar ameliyat sonrası 1-2 gün yoğun bakımda yatmakta, 3-4 gün serviste takip altına alınmakta ve tedavi sona erdiğinde taburcu edilmektedirler. Ameliyat sonrası dönemde de hastaların dikkat etmesi gerekir. Bu tip hastalar iyileşmek için 6 haftalık sürede yan yatmamaları istenir" ifadelerine yer verdi.

#şifa buldu
#73 yaşındaki Abdüljabbar Al Janabi
9 yıl önce