|

İslam kültürü sanatın kaynağı

İngiltere'de İslami geleneklerden ilham alan sanatçılara verilen Jameel Ödülü'nden seçilen eserler Pera Müzesi'nde sergileniyor. Direktör Fady Jameel, "İslam kültürü sanat için önemli bir kaynak" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:37 - 12/06/2016 Pazar
Yeni Şafak
Pakistan, Lübnan, Türkiye'den sanatçıların işlerinin de aralarında bulunduğu 30'dan fazla eser Pera Müzesi'nde görülebilir.
Pakistan, Lübnan, Türkiye'den sanatçıların işlerinin de aralarında bulunduğu 30'dan fazla eser Pera Müzesi'nde görülebilir.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Jameel Ödülü'ne paralele olarak hazırlanan Jameel Sergisi, Pera Müzesi'nde açıldı. İslami geleneklerden ilham alan çağdaş sanatçılara verilen ödül kapsamında seçilen 11 sanatçının eseri 14 Ağustos'a dek ziyaret edilebilecek. Pakistan, Lübnan ve Türkiye gibi ülkelerden sanatçıların da aralarında bulunduğu sergide kolajdan video yerleştirmelerine, seramik ve kaligrafiden, heykele dek farklı mecralarda 30'dan fazla yapıt yer alıyor.



DÜNYAYI BİÇİMLENDİRDİ

İstanbul'da konuşan Community Jameel International'ın başkanı Fady Jameel, "Yüzyıllar boyunca İslam kültürü, dünyamızın biçimlenmesine katkıda bulunan pek çok etkin fikir üretti. İslam kültürü de bugün sanatsal fikirler konusunda çok önemli bir kaynak olmayı sürdürüyor. Jameel Ödülü'yle sanatta, zanaatte ve tasarımda İslam geleneğinden esinlenen çalışmaları öne çıkaracak bir forum da sağlamış oluyoruz" dedi.





Ödül bu yıl Pakistan'ın

Jameel Ödülü'nün bu yılki sahibi ise Pakistanlı Ghulam Mohammad oldu. Sanatçı kağıt kolajından oluşan beş eseriyle ödüle layık görüldü. Mohammad'e ödülü Pera Müzesi'nde düzenlenen törenle takdim edildi.


#Fady Jameel
#İslam kültürü
8 yıl önce