|

İslamofobi salgını

İtalya''da Padova Belediyesi Müslümanların spor salonlarını ibadet için kullanmasına yasak koydu. Fransa ise başörtüsü nedeniyle işten çıkarılan kadının açtığı davada şirketi haklı buldu.

.
00:00 - 27/06/2014 Friday
Güncelleme: 22:11 - 26/06/2014 Thursday
Yeni Şafak
İslamofobi salgını
İslamofobi salgını
YÖNETİMDEN İZİN YOK

İtalya''nın Padova kentinde aşırı sağcı Kuzey Ligi Partisi''nden bu ay başında belediye başkanlığına seçilen Massimo Bitonci, göreve gelir gelmez Razaman''da Müslümanların spor salonlarında ibadet etmesine karşı çıktı. Ayrıca Bitonci, ''Artık tüm resmi bina ve okullarda, belediye tarafından hediye edilen haçları asmak zorunlu'' dedi. Bitonci, şunları söyledi: ''Önceki belediye yönetimi spor salonu ve bahçesinin Ramazan etkinlikleri için kullanma izni vermiş. Yeni yönetim olarak bu izinleri tanımayacağız.''

BAŞÖRTÜSÜNE RED KARARI

Bitonci 2009''da mahkemenin okuldan haçların kaldırılmasına hükmetmesi üzerine şikayetçi Albertin ailesinin fotoğraflarını broşürlere bastırmış ve üzerlerine ''Wanted'' (aranıyor) yazdırmıştı. İtalya''da yaklaşık 1.5 milyon Müslümanın yaşadığı biliniyor. Fransa''da ise mahkeme ''Baby Loup'' isimli kreşte görevli öğretmen Fatima Afif''ın, 2008''de başörtüsünü çıkarmayı reddettiği için işten atılmasıyla ilgili davada şirketi haklı buldu. Karara göre Afif, ''görevini suistimal ettiği'' için okul yönetimi haklı.

10 years ago