|

İslamofobinin ana nedeni düşmanlık

UHİM, 2014 Dünya Hak İhlalleri raporunu açıkladı. Siyaset, çevre, sağlık, kültür sanat, ekonomi, medya ve toplum gibi geniş yelpazede hazırlanılan raporda en dikkat çeken konu İslamofobi oldu. Yapılan araştırmada Avrupa'daki İslamofobinin temelinde korku değil düşmanlık olduğu ortaya kondu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2015 Cuma
Güncelleme: 20:53 - 5/02/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM), yaptığı araştırma sonucunda, İslamofobinin temelinde korku değil düşmanlık olduğunu ortaya koydu. UHİM’in yayınladığı hak ihlalleri raporuna göre, 2014’te Avrupa’nın pek çok ülkesinde ırkçı ve İslamofobik yüzlerce saldırı gerçekleşti, onlarca cami kundaklandı. Avrupalı Müslüman siyasetçilerin tehditler sebebiyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldığı belirtilen raporda, “İslamofobinin temelinde korku değil düşmanlık olduğunu ortaya koyuyor” ifadeleri kullanıldı.

10 BİN İSLAM KARŞITI SALDIRI YAPILDI

Özellikle IŞİD bahanesi ile oluşturulan algı sonrasında İslamofobik saldırılarda ciddi oranda artış meydana geldiği belirtilen raporda, şu veriler yer aldı: Sadece Almanya’da 2014’te 10 binin üzerine ırkçı ve İslam karşıtı saldırı gerçekleşti. ABD 6 yılda, 7 ülkeye saldırdı. İsrail 2014 yılında gerçekleştirdiği operasyonlarda Filistinlilere iki nükleer patlayıcıya eşdeğer bomba kullandı ve binlerce masum sivili katletti. UluslararasıAf Örgütü “İsrail savaş suçu işledi” dedi, fakat hiçbir yaptırım uygulanmadı.

Aralık ayında İsveç'in Eskilstuna kentinde bir cami kundaklanmış, çıkan yangında 5 kişi yaralanmıştı.

#UHİM
#İslamofobi
#düşmanlık
9 yıl önce