|

İsmailağa'dan Cumhuriyet'in iftirasına yanıt

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan “YPG'nin tutukladığı Ramazan B.: İsmailağa cemaati beni IŞİD'e gönderdi" başlıklı habere ilişkin İsmailağa Cemaati'nden yalanlama geldi. İsmailağa Cemaatinin resmi sitesinde yayınlanan açıklamada, "Haberde isimleri geçen, “Ramazan B.” ve “Hakkı Efendi” diye zikredilen şahısların İsmailağa cemaatiyle hiçbir ilişki ve alakaları yoktur" denildi.

Yeni Şafak
17:17 - 27/10/2015 Salı
Güncelleme: 17:38 - 27/10/2015 Salı
Diğer

23 Ekim tarihinde Cumhuriyet'te yayınlanan İsmailağa Cemaati'nden iki kişinin IŞİD'e katılmak üzere talimat aldıkları iddia edilen habere cemaatten yalanyama geldi. İsmailağa Cemaati'nin resmi sitesinden yapılan yazılı açıklama şöyle;



"Cumhuriyet Gazetesinde Yayınlanan Sözde Haber Hakkında Basın Açıklaması



Cumhuriyet gazetesi tarafından 23.10.2015 tarihinde verilen “YPG'nin tutukladığı Ramazan B.: İsmailağa cemaati beni IŞİD'e gönderdi" başlıklı habere istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.



Haberde isimleri geçen, “Ramazan B." ve “Hakkı Efendi" diye zikredilen şahısların İsmailağa cemaatiyle hiçbir ilişki ve alakaları yoktur. Söz konusu haberde yer alan “evler" camiamıza ait evler değildir. Ayrıca camiamızın böyle evleri de bulunmamaktadır. İsmailağa Cemaatini hedef alan bu haber, tamamen mesnetsiz ve iftiradır. Konuyla ilgili olarak avukatlarımız aracılığıyla hukukî süreç başlatılmıştır.



İsmailağa cemaati, “İŞİD" gibi bir yapılanmayı “terör örgütü" olarak gördüğü halde camiamızı, “IŞİD" ile işbirliği içinde olduğu algısını oluşturmaya yönelik yayımlanan haberler; tümüyle provokasyon ve art niyetten başka bir şey değildir.



Her dâim devletin safında yer tutan camiamız, her zaman Işid ve Işid gibi terör örgütlerine karşı olmuş ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bu tür terör örgütlerine karşı duruşumuz kesin ve net ortada iken, aksi iddialarda bulunarak haber yapan kimselere itibar edilmemesini herkesten rica ediyoruz.



Değerli basın mensuplarına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur."



#ismailağa
#ışid
#cumhuriyet ismailağa haberi
8 yıl önce