|

İstanbul, bir ressam için eşsiz bir tablo!

Fransız ressam Pierrick Maitrrot, İstiklal Caddesi'ni pastel boya ile yaptığı resimlerle donattı. Maitrot, İstanbul için "Bir ressamın tuale resmettiği eşsiz bir tablo kadar güzel" dedi

Şamil Kucur
00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:15 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul, bir ressam için eşsiz bir tablo!
İstanbul, bir ressam için eşsiz bir tablo!

Dünyayı dolaşan Fransız duvar ressamı Pierrick Maitrrot, İstiklal Caddesi'ni pastel boya ile yaptığı resimlerle donattı. İspanya, Avusturya, Fransa, Hollanda ve Bosna'da resim sergileri açan duvar ressamı Fransız Pierrick Maitrot, İstanbul'da Galatasaray Caddesi'nde vatandaşların şaşkın bakışları arasında pastel boya ile İstanbul'u çizdi. İstanbul'un tarihi ve turistik özellikleri ile önemli bir şehir olduğunu söyleyen Maitrot, "İstanbul'da olmak ve tarihi cadde ve duvarlarını resimlemek bence bir ayrıcalık" dedi.

İstanbul'un tarihi, kültürel ve turistik öneme sahip bir şehir olduğunu söyleyen Maitrot, "Mutlaka İstanbul'a gitmeliyim diye düşünüyordum ve nihayet geldim. Camiler, kliseler ve havraların iç içe olduğu bu kent, Haliç ve Boğaziçi ile muhteşem bir yer. Üstad bir ressamın tuale resmettiği eşsiz bir tablo güzelliğindeki şehri resimlemek benim için tarifsiz bir duygu" diye konuştu.


17 yıl önce