|

İstanbul’un müzik kutusunu açıyoruz

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün “İstanbul ve Müzik Araştırma Programı” özel bir panelle başladı. Prof. Dr. Baha Tanman, programın İstanbul’un çok yönlü müzik kültürünün araştırılabilmesi için önemli adım olduğunu dile getirdi.

Harun Karabuç
04:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 03:34 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Pera Müzesi’nde gerçekleşecek programda İstanbul’un tarihsel bağlamında müzik serüveni irdelenecek.
Pera Müzesi’nde gerçekleşecek programda İstanbul’un tarihsel bağlamında müzik serüveni irdelenecek.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı bünyesindeki İstanbul Araştırmaları Enstitüsü “İstanbul ve Müzik” başlıklı yeni bir araştırma programını hayata geçirdi. Programın ilk paneli geçtiğimiz gün Pera Müzesi’nde düzenlendi. Panelde Walter Feldman Osmanlı Müziği ve Yerel Modernlik, Panagiotis C. Poulos Osmanlı İstanbul’unda Topluluklar Arası Müzikal İlişki Mekanları, Emre Aracı İstanbul’un Yitik Operası Naum Tiyatrosu’ndan Yükselen Kayıp Sesleri Arayış, Cem Behar ise 17 ve 18. Yüzyıl İstanbul’unda Notalama Sistemlerinin Mucitleri: “Uzun Mesafe Koşucusunun Yalnızlığı” başlıklı tebliğlerini sundu.

ARŞİV YOLDA

Enstitünün Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Baha Tanman, “Bizans ve Osmanlı’ya birinci derecede katkıda bulunmuş İstanbul’un zengin müzik mirasına sahip oluşu, programın araştırma alanını genişletiyor ve tarihsel olarak derinleştiriyor.Program çerçevesinde İstanbul’un çok yönlü müzik kültürünün araştırılabilmesi için yayın, ustalık sınıfı, sergi ve konserler düzenleyecek, böylece şehrin müzik perspektifine dispilinlerarası yeni bir bağlam oluşturacağız. Ayrıca Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça ve rahmetli Nuri Duyguer arşivlerinin tasnif ve kayıt işlemleri tamamlanmak üzere. Arşivi araştırmacıların ifadesine açmak ve çeştili etkinliklerle kamuoyuna sunmak da başlıca hedeflerimiz arasında” dedi.

#Baha Tanman
#Emre Aracı
#İstanbul
5 yıl önce