|

'Kabuğuna çekilmeyen insanların hikayesi'

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Bünyamin", yarın "TRT Ev Sineması" kuşağında izleyiciyle buluşacak.

Yeni Şafak
13:43 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:42 - 25/05/2016 Çarşamba
AA

Yönetmen Serdar Gözelekli, "Bünyamin çok ilginç bir film oldu gerçekten. Örneğini veremiyorum. 'Neye benziyor?' diye soruyorlar ama cevabı yok. Absürtlüğün içinde ayakları yere basan bir hikaye." dedi.



TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Bünyamin", yarın "TRT Ev Sineması" kuşağında izleyiciyle buluşacak.



Filmin yönetmeni Serdar Gözelekli, başrollerini Serkan Ercan, Görkem Yeltan'ın paylaştığı filmin çekimlerinin yaklaşık 1 ay sürdüğünü, genç ve keyifli bir ekiple çalıştıklarını söyledi.



Senaristin genç yaşına rağmen algılarının çok açık olduğunu ve gelecek vaat ettiğini aktaran Gözelekli, senaryoyu okuduğunda çok heyecanlandığını anlattı.



Filmi, "Hayal" karakteri üzerine kurduklarını kaydeden yönetmen şöyle konuştu:



"Bünyamin'de, çok yapılmış bir konu olan, 'bir yazarın yazdığı hikayedeki karakterin canlanması' üzerine gidiliyor. Biz bunu bambaşka bir şekilde işledik. Absürte ve Amerikan klişelerine dayadık. İzleyici kendisinden çok şey bulacak. Hayal, hiçbir işi yolunda gitmeyen, yeni boşanmış, çocuğunun velayetini üzerine alamayan, depresyonda bir karakter. Hayata tutunmaya çalışıyor ve bu arada karşısına Bünyamin çıkıyor. Hayal de Bünyamin'le beraber kendi kendine rehabilite oluyor."



Fantastik türündeki "Bünyamin"in senaryosu, 1995 doğumlu genç senarist Nurhan Elif Özer'e ait.



Serkan Ercan'ın "Bünyamin" karakterini canlandırdığı filmde, Funda Güray, Deniz Karaoğlu ve Hikmet Karagöz de rol alıyor.



#TRT TV Filmleri Projesi
#Bünyamin
#TRT Ev Sineması
#Serdar Gözelekli
8 yıl önce