|

Kahraman anne

ABD'nin birçok eyaletini alt üst eden kasırgada genç bir kadın, çocuklarını kurtarmak için kendisini siper etti. Oğlunu ve kızını bir battaniye ile birbirlerine sararak kurtaran anne Stephanie Decker, iki bacağını birden kaybetti

00:00 - 7/03/2012 Çarşamba
Güncelleme: 22:55 - 6/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Kahraman anne
Kahraman anne
EVLERi PARAMPARÇA OLDU

ABD, kuzeybatı eyaletlerini yerle bir eden kasırganın yaralarını sarmaya çalışırken, büyük felaketin altından yürek burkan hikayeler çıktı. Şiddetli fırtına sırasında çocuklarını kurtarmaya çalışan bir kadın, iki bacağını kaybetti. Indiana eyaletindeki Marysville kentinde yaşayan 36 yaşındaki Stephanie Decker, kasırganın paramparça ettiği evlerinde 8 yaşındaki oğlu ile 5 yaşındaki kızını bir battaniye ile birbirlerine bağlayıp kendini siper ederek korumaya çalışmıştı.

ÇOCUKLARIN DURUMU iYi

Fırtınanın dinmesinin ardından oğlunun komşularına haber vermesiyle hastaneye kaldırılan Decker'in bir bacağının diz seviyesinden diğer bacağının ise bilekten kesildiği, çocuklarının durumunun ise iyi olduğu belirtildi. Geniş bir bölgede etkili olan şiddetli fırtınalarda aralarında çocukların da olduğu 39 kişi ölmüş, yüzlerce ev yıkılmıştı. Fırtınada en çok can kaybını veren Kentucky eyaletinde 19, Indiana eyaletinde 15, Ohio'da 3, Alabama ve Georgia'da ise birer kişi hayatını kaybetmişti.


Avustralya da ayakta

ABD kasırgalarla boğuşurken, Avustralya da sellerle mücadele ediyor. Yeni Güney Galler eyaletini vuran seller yüzünden Wagga Wagga kasabasında yaklaşık 9 bin kişinin tahliyesi istendi. Ulusal basın, Murrumbirgee nehrinin taşma ihtimali bulunduğunu, asker ve acil durum kurumlarının tahliyeye yardımcı olduğunu aktardı.



12 yıl önce