|

Kalbinin sol tarafı yok

Henüz 1,5 yaşındaki Scarlett Crowther''ın kalbi yarım. Nadir görülen kalp hastalığı yenidoğanların ölümünün yüzde 25''inden sorumlu

.
00:00 - 23/04/2013 Salı
Güncelleme: 23:04 - 22/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Kalbinin sol tarafı yok
Kalbinin sol tarafı yok

İngiltere''de Scarlett Crowther isimli bebek nadir görülen hipoplastik sol kalp sendromu hastalığını yaşıyor. Yani küçük Scarlett''in aort, aort kapağı, sol ventrikül ve mitrel kapağı da içeren kalbin sol tarafında bulunan bir gelişim geriliği var. Bebeğin annesi Rebbecca Crowther, ''Doğumdan önce bebeğimin rahatsızlığı fark edilmedi. Ultrason görüntülerinde sonuçlarımız hep normaldi. Doğumdan hemen sonra da normaldi. Ancak doğumun üzerinden sekiz saat geçtikten sonra, bebeğimin rengi kül rengine döndü ve nefes alamama problemi yaşadı'' dedi.

ERKEN TEŞHİS ÖLÜMDEN KURTARDI

Anne, sözlerine şöyle konuştu: Doktorlar Scarlett''in hipoplastik sol kalp sendromu yaşadığını söyledi. İlk başta ne olduğunu anlamadığım bu hastalık bizi çok üzdü. Ancak doktorlar erkenden fark edildiği için bir sorun yaşamayacağımızı söylediklerinde eşim Danielle ile birlikte rahat bir nefes aldık'' şeklinde konuştu.

İKİ AMELİYAT DAHA OLACAK

Bebeğin babası Danielle Crowther de, ''Bebeğimin kan akışının sağlanması için yapay tüp ameliyatı yapıldı. Scarlett, buna benzer yeni operasyonlar geçirecek'' diye konuştu.

Tek çözüm açık kalp ameliyatı

Uzmanlara göre, yenidoğan evresindeki ilk bir haftada görülen, bebek ölümlerinin yüzde 25''inden sorumlu olan bu hastalık çok ciddi bir sorun. Bebeklerin mitral ve aort kapakçıkları, sol karıncık, aort damarının ilk kısmı ya çok küçük ya da yok. Kanın kalbe, vücuda pompalanmasında sorun yaşanır. Hasta bebeğin ciddi bir açık kalp ameliyatı geçirmeden yaşama şansı olmuyor.


11 yıl önce