|

Kanseri yazarak atlattım

Yazar ve ressam Özge Günaydın, kanserle mücadelesini kazanan ve bu süreci satırlara taşıyan bir kadın. Hastalığa yakalandığı zaman bunu kabullendiğini ifade eden Günaydın, "Çok dua ettim ve Rabbime sığındım. Kendimi motive ederek bu hastalıktan da bir ders çıkartmak için var gücümle uğraştım"diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 05:43 - 17/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yazar ve ressam Özge Günaydın
Yazar ve ressam Özge Günaydın

Günümüzde kanser çok yaygın bir hastalık. Artık çevremizde, ailemizde kansere yakalanan insanların yaşadıkları bizim de hayatımızın bir parçası oldu. Birçoğumuz da her an kansere yakalanma riski ile karşı karşıyayız. Peki, modern zamanlarda hayati riski en yüksek olan bu hastalık hayatımıza girerse nasıl bir yol izlemeliyiz ? "Kanseri tanıyın, korkmayın ve mücadele edin." Uzmanlar artık kanserle başa çıkmanın yolunu bu sözlerle özetliyorlar. Özge Günaydın da bu hastalığın pençesine düşenlerden biri. 38 yaşında çok sağlıklı bir kadın iken birden lenf ve meme kanseri olduğunu öğreniyor. Yaşamı bir anda alt üst olan genç kadın, bu süreci nasıl aştığını şu sözlerle dile getiriyor: "Neden ben demedim. Süreci kabullendim. Bu sayede tüm tedavilerim çok kolay geçti. Bu süreçte çok yazdım, okudum, resim ve heykel yaptım. Kanser mücadelemi anlattığım bir kitap yazdım. Diğer hastalara yardımcı olabilmek için çeşitli derneklerde gönüllü olarak çalıştım. Çok dua ettim ve Rabbime sığındım. Kendimi motive ederek bu hastalıktan da bir ders çıkartmak için var gücümle uğraştım. "

DUANIN GÜCÜNE İNANDIM

Kanserden kurtulmak için pozitif düşüncenin çok önemli olduğunu dile getiren Günaydın, hayata tutunmak önemli diyor ve ekliyor : "Hayatta, odaklanmak çok önemli. Ben de hayatımda yaptığım her işe odaklanarak onu mükemmel hale getirmek için uğraşan bir kişi olmuşumdur. Olumsuz düşünceleri mümkün olduğunca bir tarafa atmayı kendime görev bildim. Pozitif düşüncenin ve enerjinin gücüne çok inanırım. Bu nedenle sık sık dua ederim. Dua ederken çok daha fazla pozitif düşünceye odaklandığımı fark ettim. Benim için müthiş bir enerji kaynağıdır".


VEREN EL OLMAK GEREK

Daha önce "Ben Kanserim"isimli bir kitap kaleme alan Günaydın, son olarak "Renkli Fikir Kumbaram" adlı kitabıyla okurun karşısına çıktı. Yazmak benim için müthiş bir dışavrum diyen yazar, her zaman öğrendiklerini aktarmayı seçtiğini dile getiriyor. Çocukluğundan beri yazdığını belirten Günaydın, sözlerini şöyle sürdürüyor: " Ben düzenli olarak bloğumda yazılarımı paylaşıyorum. Bunlar bazen günlük hayattan, bazen de okuduğum, araştırdığım yayınlardan ve kitaplardan oluyor. Ayrıca yazdığım tüm yazıları sosyal mecralarda da paylaşıyorum. Paylaşmak benim doğamda olan bir duygu. Fikrimi, emeğimi, duygumu, ekmeğimi paylaşmayı çok severim. Hayat motivasyonum veren el olmak üzerinedir. "

RESİMLERİM DE SÖZLERİMİ YANSITIYOR

"Fikir Kumbaram" kitabı daha çok yol gösterici yazılardan oluşuyor. Yazar kitabında, aşktan bilgiye, ölümden gerçeğe, Picasso'dan Mimar Sinan'a çok çeşitli başlıklar olmasını ise şöyle açıklıyor: "Yazılarımda sanattan, matematiğe, inanca, gelenek, örf ve adetlerimize kadar her tondan mesaj var. Bu yazılar benim deneyimlerimden oluşan bir gökkuşağıdır." Özge Günaydın, aynı zamanda bir ressam. Yazmak ve resim yapmak arasında bir tercih yapmadığını söylüyor. İki sanat dalını da doğasının bir parçası olarak gören Günaydın, aslında tablolarının da sözcüklerden oluştuğunu belirtiyor ve şöyle devam ediyor: "Sadece tablolarımda görüntü ve sözcükleri farklı şekillerde görüyorsunuz. Benim bir günüm içinde üç tane olmazsa olmazım vardır. Mutlaka okurum, yazarım ve boyarım. Dolayısıyla hepsi birbiriyle iç içe ve benim iç dünyamı yansıtırlar. Resim yapmak ve yazmak benim için bir biriyle bağlantılı iki sanat dalıdır. Sağ kolum ve sol kolum gibi. Özellikle tedavi sürecimde vaktimin büyük bir çoğunluğunu atölyemde geçirdiğimi ifade edebilirim"


Gönülü olarak çalışıyorum

Özge Günaydın için kendi tecrübelerini sadece yazarak ve resim yaparak aşmak yetmeyince diğer insanlara yardım etmek için de kolları sıvamış. Çok çeşitli derneklerde gönüllü olarak çalışmış, kanserde erken teşhisin önemine ilişkin sayısız kampanyada yer almış. Şimdilerde ise Neyad derneğinin yönetim kurulu üyeliğini yapıyor. Yazar, "Renkli Fikir Kumbaram" kitabının tüm gelirini ise bu derneğe bağışlıyor. Günaydın, dernek çalışmalarını ise şöyle anlatıyor: " Özellikle, imkânsızlıklardan dolayı okuyamayan, eğitimi yarım kalmış kız çocuklarına sahip çıkıyoruz. Seminerler, konferanslar düzenleyip halkımızı farklı konularda bilgilendirmek vizyonuyla yola çıkan derneğimiz, kız çocuklarına lisans, doktora ve master bursları veriyor"


#Özge Günaydın
#Ressam
#Kanser
6 yıl önce