|

Kaplumbağa firarda

Sahibinin koyduğu hazneyi beğenmeyince firar eden kaplumbağa Giovani, kaçarken ısıtıcıyı devirerek apartmanı alevlere boğdu. Giovani'nin çıkarttığı yangını ise 60 itfaiyeci 1,5 saat uğraşarak söndürebildi.

00:00 - 25/03/2011 Cuma
Güncelleme: 23:00 - 24/03/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Kaplumbağa firarda
Kaplumbağa firarda
YERİM DAR, GİDİYORUM BEN

ABD'de bir kaplumbağanın firar girişimi, yaşadığı apartman dairesinin yanmasına neden oldu. Brooklyn'deki apartman dairesinde sahibi tarafından konulduğu hazneden çıkmayı başaran; ancak bu sırada ısıtıcıyı yere düşürerek boya malzemelerinin alev almasına yol açan Giovani adlı kaplumbağa yangın çıkardı. Olay yerine gelen 4 polis memuru ve bir itfaiye eri dumandan fenalaşırken, yangın sırasında şans eseri içeride Giovani'den başka hiç kimse yoktu.

60 İTFAİYECİYE TER DÖKTÜRDÜ

İbrahim Salim'e ait olan apartman dairesindeki yangını söndürebilmek için 60 kişilik itfaiye ekibi 1.5 saat boyunca mücadele etti. Özgürlüğüne düşkün Afrika kaplumbağası Giovani'nin İbrahim Salim'in 18 yaşındaki resim öğrencisi Muhammed'e ait olduğu ortaya çıktı. İtfaiye ekipleri, sonunda 6 yaşındaki Giovani'yi mutfakta sağ salim bularak alevlerin arasından kurtardı. Ama Muhammed'in diğer kaplumbağası o kadar şanslı değildi. İbrahim Salim, "Bu yangını nasıl çıkardı? Ama çok şükür hayatta. Şansı varmış” dedi.

13 yıl önce