|

"Kar Çiçeği" bir İslamcı: Bahattin Yıldız

80 darbesi öncesinden başlayarak, son gününe kadar ömrünü İslam ve insanlığa hizmet etmeye adayan İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız, vefatının altıncı yılında mezarı başında anıldı. Lise yıllarından beri tanıyan Selçuk Türkyılmaz, dostu ve ağabeyi Bahattin Yıldız'ı anlattı.

Yeni Şafak
12:19 - 17/05/2016 Salı
Güncelleme: 14:07 - 17/05/2016 Salı
Yeni Şafak
İzmir İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra birçok çalışma içinde bulunan Bahattin Yıldız, 80 kuşağının davası olan bir ağabeyiydi.
İzmir İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra birçok çalışma içinde bulunan Bahattin Yıldız, 80 kuşağının davası olan bir ağabeyiydi.

2010 yılının Mayıs ayında Afganistan'daki uçak kazasında hayatını kaybeden Bahattin Yıldız, Edirnekapı'daki mezarı başında anıldı. Uzun yıllar boyunca yabancı toprakları vatanı gibi gören, oradaki insanlara yardım eli uzan Bahattin Yıldız, 6 sene önce bir Mayıs günü, Afganistan'da İHH'nın bir yetimevi projesini hayata geçirmek için bulunurken Faruk Aktaş ile birliket şehit oldu. Balkanlardan Afganistan'a; Ortadoğu'dan Afrika'ya birçok beldeyi gezen Bahattin Yıldız'ın sağlam karakteri ve İslam'ı yaşayışı, kendinden sonra gelenlere hep örnek oldu ve olmaya devam ediyor.



Geçti dost kervanı, Bahattin Yıldız'a veda


Selçuk Türkyılmaz, Gerçek Hayat dergisindeki yazısında Bahattin Yılmaz'ı anlattı. Kendisiyle henüz lise çağlarında tanıştığını anlatan Türkyılmaz, Bahattin Yıldız'ın Türk ve İslam dünyasına olan yakın ilgisine ve derin bilgisine dikkat çekti. 1980 darbesinin dönemin gençliği üzerinde bıçak gibi keskin bir etkiye neden olduğunu vurgulayan Selçuk Türkyılmaz, Yıldız'ın yeni kuşaklarla yakın ilişki kurduğunu, gençler tarafından çok sevildiğini, "bahar sevinci yaşattığını" söyledi.



"Yüzünde o unutulmaz gülümsemesi vardı"


Bahattin Yıldız'ın "romantik" olduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, yazısında şu ifadelere yer verdi:



"Bir edebiyat ve düşünce hareketi olarak romantizmin, ülkemizde bütün cepheleriyle tanınmadığını düşünenlerdenim. Benim tanıdığım Bahattin Yıldız, gerçek manada romantikti. Onun uluslar üstü ilgileri romantik olmasına engel değildi. O hem İslam dünyasına hem de Türk dünyasına, Türkiye'ye, Balkanlara, Kafkaslara ve Afrika'ya aynı anda ilgi duyabilecek bir bakış açısına sahipti. İdealleri olan bir adamdı. Kendisi için herhangi bir makam ve mevki elde etme çabası hiç olmadı."



Bahattin Yıldız'ın edebiyattan hiç kopmadığını belirten Türkyılmaz, son karşılaşmalarında Bahattin Yıldız'ın roman hazırlığında olduğunu, çalışmaları kendisine gösterdiğini anlattı. Son görüşmeleri ise, Yıldız'ın acelesi olduğu bir vakte denk gelmiş:



"Akşam eve geldiğimde baktık, daha önceden incelediğimiz sayfalarla karşılaştık. Telefon ettim. Sonraki gün evimizin önünde bir araba durdu. Ayna anda telefon çaldı. Acelesi vardı, merdivenleri çıktı ve elindeki dosyayı bize bıraktı, bizdekini aldı. Gerçekten, yüzünde o unutulmaz gülümsemesi vardı. Hemen döneceğim, dedi, Mavi Marmara gemisine yetişmesi gerekiyormuş. Gitti ve bir daha gelmedi."



1982'de Afganistan'dan ayrılırken gözyaşlarıyla "Hoda hafız biraderanı mücahidan! (Allah'a emanet olun mücahit kardeşlerim)" diyen yazar Bahattin Yıldız, yayınladığı tüm kitaplarında Afganistan'ı ve şehadeti yazmıştı...




"Siz Bahattin Yıldız'ın ellerini görmüş müydünüz?"


Yeni Şafak yazarı Ömer Lekesiz de,

, Bahattin Yıldız'ın İslamcı kişiliğini yazmıştı. "Onun elleri kalem ve silah kullanmakla, ekmeğini ağır işlerden kazanmakla" meşguldü sözleriyle Yıldız'ı anlatan Ömer Lekesiz, yazısının devamında Bahattin Yıldız'ın yaptıklarını anlatıyor:



"- İzmir İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi.



-80 darbesinden hemen önceki sıkıyönetim günlerinde kapatılan Milli Türk Talebe Birliği'nin misyonu ölmesin diye 'Mahalli Teknik Takımlar Birliği' adıyla bir dernek kurarak o misyonu yaşatmaya çalıştı.



- Akıncılar'da il başkanlığı, bölge başkanlığı yaptı.



-Mavera, Güldeste, Gurbet, Selam, İmza, Müslüman Genç dergilerinde, Milli Gazete'de, Yeni Devir'de, www.dunyabulteni.net ve www.yorum-online.de'de yazdı. Mahlası: Abdülhamit Muhaciri ve Ferhat Dağcı'ydı.



-Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Karda Ayak İzleri, Kar Çiçeği, Güllerin Vedası, Ümmetin Yüreği adlı anlatı, günlük, roman ve öykü kitaplarını yazdı.



-Afgan Cihadı'na katıldı, savaşırken yaralandı, birçok ameliyat geçirdi.



-İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin, birçok derginin ve kimi yayınevilerinin kuruluşlarına önderlik etti.



-İHH'nın yurt içindeki ve dışındaki yardım organizasyonlarında hizmet etti. Bu maksatla Balkanlar'da, Keşmir'de, Afganistan'da bulundu.



-Nezik köyünden Srebrenitsa'ya yapılan yüz on kilometrelik 'Barış Yürüyüşü'ne katıldı.



-Nerdeyse tüm zamanlarını onlara vakfettiği gençler için Avusturya başta olmak üzere Avrupa'da ve Türkiye'de dönem dönem gençlik kampları kurdu.



-Afganistan'da İHH'nın bir yetimevi projesini hayata geçirmek için bulunurken uçak kazasında yine İHH'dan Faruk Aktaş'la birlikte şehid oldu.



-Bahattin Yıldız sağlam, özü-sözü doğru bir İslamcıydı.



-Aynı zamanda birçok insanın yetişmesinde büyük emeği geçti. Şimdi onların büyük çoğunluğu televizyon kuruluşlarında, basında, devlet kurumlarında, özel kuruluşlarda yöneticidirler ve sizin çok sevdiğiniz söyleyişle İslamcılığı tüketmiş AK Parti için çalışıyorlar olsalar da onlar yine Bahattin Yıldız'ın çocukları ve kardeşleri.



-Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş'ın isimleri şimdi İHH tarafından Kenya, Serendib, Afganistan, Kamerun ve Tanzanya'daki eserlerde yaşıyor. Anıları akıllardan zaten hiç silinmeyen bu şehidler hep dualarla anılıyorlar ve anılmaya da devam edecekler inşallah."



Bahattin Yıldız Kimdir?


1956 Sivas doğumlu. 1975 yılında İzmir İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1987 yılında Erzurum İşletme Fakültesini bitirdi. Yazıları Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli gazetede yayınlandı. Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Kar Çiçeği, Karda Ayak İzleri, Güllerin Vedası isimli kitapları yayınlandı. Üçü kız ikisi erkek beş çocuğu vardı.


#Bahattin Yıldız
#İHH
8 yıl önce