|

Kelebek etkisi

Küresel Kadınlar Zirvesi'nde konuşan Emine Erdoğan, “Bir kelebeğin kanat çırpışı nasıl dalga dalga büyüyüp kilometrelerce ötede fırtınalara sebep oluyorsa, bizim bu mütevazı toplantımız da dünyayı kuşatacak, geleceğe silinmez izler bırakacak” dedi.

Aa
00:00 - 7/05/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:11 - 6/05/2011 Cuma
Yeni Şafak
Kelebek etkisi
Kelebek etkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Küresel Kadın Zirvesi'nin dünya kadınları için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, “Kimbilir buradan vereceğimiz mesajlar, sadece siz değerli misafirlerimizin ülkelerinde değil, tüm dünyada yankılanacak ve kadınlar için güçlü bir umut ışığına dönüşecektir' dedi. Küresel Kadın Zirvesi nedeniyle Binbirdirek Sarnıcı'nda Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın ev sahipliğinde düzenlenen “Hoş Geldiniz Yemeği'nde konuşan Erdoğan, zirveye katılan tüm konukları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Erdoğan, yemeğin düzenlendiği Binbirdirek Sarnıcı'nın 4. yüzyılda su deposu olarak inşa edildiğini, o günden bu yana birçok farklı işlevler gören tarihi bir mekan olduğunu belirtti.

KADINLAR İÇİN BÜYÜK BİR ADIM

Küçük bir adımın, bir eserin ve bir iyiliğin yüzyıllar boyunca ayakta kalabildiğine ve insanlık için bir ders ve ibret haline dönüşebildiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: “Bugün İstanbul'da başlayan Küresel Kadın Zirvesi'nin bu anlamda bir zirve olmasını gönülden temenni ediyorum. Kim bilir buradan vereceğimiz mesajlar sadece siz değerli misafirlerimizin ülkelerinde değil, tüm dünyada yankılanacak ve kadınlar için güçlü bir umut ışığına dönüşecektir.

ÜŞÜMÜŞ YÜREKLERİ ISITACAĞIZ

Belki de burada ortaya konulan samimi irade Bangladeş'in, Hindistan'ın, Pakistan'ın, Butan'ın, Nepal'in, Gana'nın, Sudan'ın köylerine kadar ulaşacak, oradaki mazlum, mağdur kadınlar için bir hayale dönüşecektir. Belki de Irak'ın, Afganistan'ın, Libya'nın, Suriye'nin, Filistin'in acılı kadınları, fabrikalardaki işçi kadınlar, sokaklardaki yoksul kadınlar, şiddet ve tacize maruz kalan kadınlar, buradaki dostluk atmosferinin ışığıyla yüreklerinde bir sıcaklık hissedecektir. Bir kelebeğin kanat çırpışının dalga dalga büyüyerek, binlerce kilometre ötede fırtınalara sebep olduğu söylenir. Belki de bizim bu mütevazı toplantımız dalga dalga büyüyerek dünyayı kuşatacak, geleceğe silinmez izler bırakacaktır.'

BİR HAYALE DÖNÜŞECEK

Erdoğan, zirveye katılan tüm konukların niyeti, hedefi ve gayesinin bu olduğunu belirterek, bugün olmasa bile yarın hayallerin gerçekleşeceğine inandığını ve umudun hiç elden bırakılmaması gerektiğini kaydetti. Emine Erdoğan, “Eminim ki, gelecekte çok daha fazlasını görecek ve yaşayacağız' dedi.


Tarihi sarnıçta akşam yemeği

Emine Erdoğan ve kızı Esra Erdoğan Albayrak, katılımcılar onuruna Binbirdirek Sarnıcı'nda verilen akşam yemeğine katıldı. Yemekte Bakan Kavaf, Malezya First Lady'si Datin Paduka Suri Rosmah Mansor (sol 2) ve Zirvenin Başkanı İrene Natividad da (sol 3) hazır bulundu.


Baştan başa bir medeniyet

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da konuşmasında İstanbul'un, tarihine yakışan bir organizasyona daha ev sahipliği yaptığını söyleyerek, bu kentin tarihi, kültürel ve coğrafi özellikleriyle dünyanın sayılı merkezlerinden biri olduğunu dile getirdi. Tüm konukların ziyaretleri boyunca İstanbul'u yakından tanımalarını umduğunu ifade eden Kavaf, “İçinde bulunduğumuz Binbirdirek Sarnıcı İstanbul'un tarihi atmosferini yansıtan mekanlardan biridir. İstanbul, dünü bugüne, bugünü geleceğe bağlayan tarihi bir mekan ve baştan başa bir medeniyet şehridir” diye konuştu. Kavaf, kadınların ekonomik hayatta etkilerini artırmak konusunda kalıcı çözümler üretmek için önemli bir fırsat oluşturan Küresel Kadın Zirvesi'nin ilk gününde, oldukça değerli sunumların dinlendiğini belirtti.


13 yıl önce