|

Kerem Kınık: Afrin'de insani yardım çalışmaları sürüyor

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nın 58. gününde Afrin'i kontrol altına aldı. Şehrin merkezinde Türk Bayrağı dalgalanıyor. Kızılay Başkanı Kınık da şehirdeki durumla ilgili açıklama yaptı. 100 ailenin evine döndüğünü belirten Kınık, insani yardım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yeni Şafak
11:59 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 12:08 - 18/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Bu sabah saat 8.30 itibariyle Afrin merkezi tamamen kontrol altına alındı.
Bu sabah saat 8.30 itibariyle Afrin merkezi tamamen kontrol altına alındı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin merkezi teröristlerden temizlendi. Şehrin merkezinde Türk Bayrağı asıldı.

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada evlerine dönen aileler hakkında bilgi verdi. Kınık, "Afrin merkezden Tel Rıfat civarına 7.000 aile, Nubul ve Zahra köylerine ise 2.700 ailenin geçişi gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.

Son 3 gün içinde 100'e yakın ailenin kontrol altına alınan bölgelere dönüş yaptığını da belirten Kınık, "Sivillerin korunması ve insani yardım çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" dedi.

Afrin merkezden TelRıfat civarına 7.000 aile, Nubul ve Zahra köylerine ise 2.700 ailenin geçişi gerçekleşmiştirKontrol altına alınan bölgelere de son 3 gün içerisinde 100’e yakın aile dönüş yapmıştır.Sivillerin korunması ve insani yardım çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. pic.twitter.com/LKheznnGUJ

#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
#Kızılay
#Kerem Kınık
6 yıl önce