|

Kilo vermek için ideal mevsim hangisi?

Beslenme Ve Diyet Bölüm Diyetisyen Aysun Yurdakul, sonbaharın kilo vermek için en ideal mevsim olduğunu söyledi.

İha
00:00 - 12/11/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:14 - 12/11/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Kilo vermek için ideal mevsim hangisi?
Kilo vermek için ideal mevsim hangisi?

Yaz döneminde açık renkler ve dar kıyafetlerin tercih edildiğini belirten Beslenme Ve Diyet Bölüm Diyetisyen Aysun Yurdakul, ''Yazın hemen öncesi yapılan sıkı diyetleri yapmamıza neden olmaktadır. Bu süreye sonbaharda başlamak zaman kaygısı olmadan daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermemizi sağlar'' dedi.

Hızlı verilen kiloların yağdan çok kaslardan verildiğini hatırlatan Yurdakul, ''Sonbaharın etkisiyle hepimizde duygusal sakinlik, daha fazla uyku ihtiyacı, karamsarlık ve depresyonun arttığı da bir gerçektir. Stresin de yağ depolanmasını arttırdığını biliyoruz. Sonbahar bizi eve kapatmasın. Fiziksel aktivitemizi arttıralım.

Sonbaharla gelen soğuklar içtiğimiz su miktarını azalmasın. Günde en azından 8 bardak su içmeliyiz. Yazın sıcaktan daha hafif geçirdiğimiz öğünlerin yerini ağır yağlı, yemekler almasın. Kızartmalardan, hamur işlerinden uzak duralım'' diye konuştu.

Yurdakul, havaların daha erken kararması ile televizyon karşısında daha fazla zaman geçirildiğini belirterek şunları söyledi:

''Bu süreyi devamlı atıştırarak geçirmeyelim. Akşam yemeğini yediğimiz saatle uyuduğumuz saat arasına en az 4 saat geçmesine dikkat edelim.Havaların soğumasıyla grip ve soğuk algınlığın arttığı bu mevsimde gün içerisinde her besin grubundan yeterli ve dengeli miktarda almamız gerekir.A ve C vitaminleri antioksidan vitaminlerdir. Bu vitaminler bağışıklık sistemimizi artırırlar.

Mandalina , portakal,havuç, brokoli, soğan, biber, kabak, roka, tere, karnabahar, marul gibi sebze ve meyveler vitaminlerden zengindir. Soğukla birlikte ihtiyaç hissedilen çay ve kahve yerine daha çok bitki çaylarını tercih edelim .Bağışıklı sistemimizi güçlendiren baharatlardan zencefili gün içerisinde daha çok kullanalım. İçilen zencefilli süt tokluk hissi sağladığı gibi bağışıklık sistemimizi de güçlendirir.''

11 yıl önce