|

Kızıldeniz'in derinliklerinde yunuslarla dans

Dünya sualtı güzelliklerinin başkenti olarak gösterilen Kızıldeniz, verilen bu ünvanı fazlasıyla hak ediyor. Kızıldeniz'in en güzel koylarının bulunduğu Sharm El Sheik (Şarm El Şeyh)de Kızıldeniz'in büyüsü doruğa çıkıyor.

Murat Palavar
00:00 - 19/11/2006 Pazar
Güncelleme: 02:56 - 19/11/2006 Pazar
Yeni Şafak
Kızıldeniz'in derinliklerinde yunuslarla dans
Kızıldeniz'in derinliklerinde yunuslarla dans

Dünyanın en güzel sahillerinden birine sahip olan Sharm El Sheik, uzun uzadıya kumsalları ve tabii güzelliği kadar deniz altındaki güzellikleriyle turist çekmeye devam ediyor. Dünyanın deniz altına en çok ilgi gösteren halklarından biri olan İtalyanlar, kenti adeta ikinvi vatanları gibi hiç yalnız bırakmıyor. Öğlen yemeklerini dalmaya engel olduğu için bile erteleyen İtalyan turistler öğün olarak yedikleri salataların ardından Kızıldeniz'in güzelliklerine dalıyorlar


Mercanlar görülmeye değer

Sarı mercan gibi denizlerde ender bulunan mercan türünün çeşitli örneklerinin görülebileceği Sharm El Sheik sahilleri, batıkları ile de sualtı turizminin çekici noktalarından birini oluşturuyor. 2. Dünya Savaşı'ndan kalmış Alman gemileri, Kızıldeniz kenarında hala kaldırılmadan bekliyor. Sharm El Sheik, Kızıldeniz'in med cezir dansının da en güzel izlenebileceği yer aynı zamanda. Sabahları çekilen deniz birden geri dönüyor ve Kızıldeniz kumsalında bıraktığınız ayak izleriniz, bir anda derinlerde kayboluyor. Batıklara dalmak isteyenler ise özellikle suyun çekildiği sabah saatlerini bekliyor. Kızıldeniz'de denizin güzelliklerini görmek için illa tüple dalmaya gerek yok. Çünkü denizin 1 metre derinliğinde bile binbir çeşit balık türleri ve mercanlar sizi karşılıyor. Hatta kaldığımız otelin sahiline gelen yunus balığı ile 3-4 metrelik derinlikte güzel vakit geçirme fırsatı da bulduk.

Kızıldeniz suyunun tuzluluğu ile de dikkat çekiyor. Denizden çıktıktan hemen sonra tatlı suyla yıkanılması gerekiyor. Aksi halde cildinizin üzerinde hemen tuz kümeleri beliriyor. Yine kıyafetlerinizi de Kızıldeniz'in tuzlu suyundan korumalısınız. Çünkü, suyla temas eden kumaş tuzun etkisiyle hemen rengini kaybedebiliyor. Sharm El Sheik'te Kızıldeniz'i doyasıya yaşamak o kadar da pahalı bir iş değil. Mısır çok ucuz bir ülke. Bir günlük taksiyi 10 dolara kiralamanız mümkün. Mutlaka esnaflarla pazarlık yapmanız gerekiyor. 100 dolar denilen bir ürün 10 dolara kadar inebiliyor. Bahşiş ise bir gelenek olmuş ülkede. Sharm El Sheik'e yapılacak 7 gün 8 gece fiyatı sadece 499 Avro. Buna uçak biletleri de dahil.


17 yıl önce