|

Küçük Sena 'İnadına yaşam' diyor

Konya'da sıvı toplanan başı mormalden büyük olan, bel kısmındaki açıklık da kapatılan Sena, 8 yaşında geçirdiği ateşli hastalık sonucu duyma yeteneğini kaybetti, tamamen yatağa bağımlı hale geldi. Bir yıldır da böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize bağlanan Sena, doktorların ''yaşını doldurmadan ölür'' demesine rağmen 12 yıldır hayata sımsıkı sarılıyor.

Aa
00:00 - 10/11/2013 Pazar
Güncelleme: 12:11 - 10/11/2013 Pazar
Yeni Şafak
Küçük Sena 'İnadına yaşam' diyor
Küçük Sena 'İnadına yaşam' diyor

Hatice (30) ile Yalçın Yaşar (32) çiftinin kızları Sena Nur, beyninde sıvı toplanması ve bel kısmındaki açıklıkla dünyaya geldi. Ayrıca bedensel engelli olan çocuk için doktorlar ''yaşını doldurmadan ölür'' dedi.

Başı günden güne büyüyen Sena, ailesinin gösterdiği azim dolu mücadeleyle hayatta kalmaya çalıştı. Henüz 6 yaşındayken beyninde toplanan sıvı boşaltılan Sena'nın 8 yaşındayken de bacağından alınan deriyle bel kısmındaki açıklık kapatıldı.

Birçok kez ameliyat edilen Sena, 8 yaşında geçirdiği ateşli hastalık sonucu konuşamaz ve duyamaz hale geldi. Yüzde 95 engelli raporu bulunan Sena, yatağa bağımlı yaşamını sürdürmeye başladı.

Bir yıl önce böbrek yetmezliği nedeniyle haftanın 3 günü 4'er saat diyalize bağlanan küçük kızın yüzünden gülücükler, bütün yaşadıklarına rağmen eksilmiyor. Diyalize giren diğer hastaların adeta moral veren Sena, ailesinin de mutluluk kaynağı.

Hayattan hiçbir zaman kopmadı

Anne Hatice Yaşar, yaptığı açıklamada, ilk günden bu yana yemeğinden temizliğine kadar her şeyiyle ilgilendiği kızına adeta bir bebek gibi baktığını söyledi.

Sena Nur'un kendileri için çok özel bir çocuk olduğunu vurgulayan Yaşar, doğduğu günden bu yana yaşam mücadelesi veren kızının hayattan hiç kopmadığını ifade etti.

Sena'yı yaşama bağlamak için kendilerinin de ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını anlatan Yaşar, şöyle devam etti:

''Kızım konuşamıyor, ellerini hiç oynatamıyordu. Bir süre rehabilitasyon merkezine düzenli olarak gittik. 'Anne', 'baba' diyor. Kollarını oynatıyor. Neşe dolu bir çocuk. Etrafına sürekli gülücükler saçıyor. Bir yıldır geldiğimiz diyaliz ünitesinde herkesin sevgisini kazandı. Sena'nın hikayesini dinleyenlerin kızıma karşı ilgileri daha da artıyor."

Kızı sevindiğinde dünyaların kendilerinin olduğunu dile getiren Yaşar, "Biz sevgi, ilgi gösterdikçe daha iyi oluyor. Hayattan hiçbir zaman kopmadı" dedi.


10 yıl önce