|

Küresel kentler kesişti

Siemens Sanat'ta açılacak olan Cityscale (Şehir Ölçeği) sergisi iki küresel kent İstanbul ve Münih'in ortak yönleri, yolları kesişen küresel kentlerin hikayesini anlatıyor

00:00 - 20/08/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:37 - 19/08/2011 Cuma
Yeni Şafak
Küresel kentler kesişti
Küresel kentler kesişti

Siemens Sanat'ın yeni sezonda gerçekleştirdiği ilk sergisi Cityscale (Şehir Ölçeği) 14 Eylül 2011 tarihinde sanatseverlerle buluşuyor. İstanbul ve Münih şehirleri çağdaş sanat ortamları arasında uzun soluklu işbirliğini amaçlayan sergi ilk kez İstanbul'da. Küratörlüğünü Almanya'dan Françoise Heitsch ve Türkiye'den Deniz Erbaş'ın, danışman küratörlüğünü ise Dr. Cornelia Osswald Hoffmann ve Beral Madra'nın yürüttüğü sergi, 14 Eylül-13 Kasım 2011 tarihleri arasında ziyaretçilerle buluşacak. Serginin sanatçıları arasında Gülçin Aksoy, AtılKunst, Annegret Bleisteiner, Klaus vom Bruch, Carlotta Brunetti, Department für öffentliche Erscheinungen, Suat Öğüt, Hülya Özdemir, Susanne Pittroff, Michaela Rotsch, Ferhat Satıcı, Robert Stumpf ve Yeni Anıt yer alıyor.

MÜNİH İSTANBUL KIYASLAMASI

Kamusal alan yerleştirmeleri, video seçkileri, sergi sunumları ve panellerin eşlik ettiği sergi kapsamında Münih ve İstanbul'un şehir dokuları ve katmanları sanat yapıtları üzerinden sanatseverlerin yorumuna sunuluyor. Sergide yer alan yapıtlar bu iki kentin kendine özgü dış görüntülerini kullanarak, iç görüntülerine doğru araştırmacı ve eleştirel bir keşif alanı açıyor. Cityscale sergisi haftanın her günü 10.00–19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.



13 yıl önce