|

Kürşad ve 40 çerisi, tiyatro sahnesine taşındı

Sivas'taki Aykırı Oyuncular Tiyatro Topluluğu, 6 Mart'ta büyük Türk kahramanı Kürşad'ı konu alan 'Kürşad' adlı oyun ile seyirci karşısına çıkacak.

Yeni Şafak
16:50 - 1/03/2016 Salı
Güncelleme: 14:50 - 1/03/2016 Salı
DHA

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan 'Kürşad' adlı tiyatro gösterisi 6-7 Mart 2016 tarihlerinde Sivas Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatro severlerin karşısına çıkacak.



Tiyatro oyununun genel provası bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Vedat Çiftçi'nin yazdığı, Sema Çiftçi'nin yöneteceği oyun ücretsiz olarak sahnelenecek. Oyunun yönetmeni Sema Çiftçi, "Bu sezon ikinci oyunumuzu seyirciyle buluşturuyoruz. Bundan sonra da bir çok projeye imza atacağız" dedi. Oyunu yazan ve Kürşad rolünü üstlenen Vedat Çiftçi ise oyun hakkında bilgi verdi.




Çiftçi, "Türkler özgürlüğüne düşkün bir toplum, biz de tiyatromuzda bunu işlemek istedik. İkinci Göktürk Devleti'nin kuruluş aşamasındaki o süreci sahneye yansıtmak istedik. Günümüz şartlarında içinde bulunduğumuz ülke durumuna paralel anlamda iyi gidecek diye düşünüyoruz. İnşallah seyirciyle buluştuğumuzda seyircimizinde hoşuna gidecektir. Oyun ortalama 70 dakika kadar sürecek. Bir özgürlük mücadelesi olan Kürşad ve 40 çerisinin Çin imparatoruna karşı yaptığı özgürlük mücadelesini anlatıyor" dedi.


#Kürşad ve 40 çerisi
#tiyatro sahnesine taşındı
#Kürşad
#Kültür ve Turizm Bakanlığı
8 yıl önce