|

Mescid-i Aksa sevgisi

MÜSİAD Fuarı'nda Ortadoğu'dan Çin'e, Asya'dan Avrupa'ya 435 firma stand açtı. Renkli görüntülere sahne olan fuarda Mescid-i Aksa dekorlu Filistin standı büyük ilgi gördü

Elif Yıldız
00:00 - 25/11/2006 Cumartesi
Güncelleme: 01:09 - 25/11/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Mescid-i Aksa sevgisi
Mescid-i Aksa sevgisi

MÜSİAD tarafından bu yıl "Rekabetin İtici Gücü Yenilikçiliktir" temasıyla düzenlenen 11'inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı CNR Expo Fuar Merkezinde açıldı. Fuarda, 27 bin metre kare kapalı alanda 350'si yerli, 85'i yabancı toplam 435 firmanın stant alarak ürünlerini sergiledi. Suriye, Birleşik Arap emirlikleri, Pakistan, Filistin, Cezayir, Fas gibi kardeş ülkelerden çok sayıda stand kuruldu.

Ülkelere özel açık stantların en dikkat çekeni ise Mescid-i Aksa dekoru ile Filistin standı oldu. Sayılı şirketlerde görevli 20 kişinin hazırladığı konteynırla fuara katılan Filistinli katılımcılar ülkenin en önemli ürünleri olan zeytinyağı, kekik, hurma, tahta işlemeciliği ve el nakışlarını sundu. Yeni Şafak muhabirinin sorularını yanıtlayan stant görevlisi Imad Enwer Taher, "İslam ülkeleri temsilcileri Filistinlilere olan sevgilerinden dolayı bize çok ilgi gösteriyor. Filistin halkının yüzde 85'inin işsiz. Burada birçok firma ile bağlantı kurduk" dedi. Batı Şeria'daki Nablus kentinden fuara katılan Juthuowr Center Art's and Culture adlı kadın derneğinin başkanı Khidam Salama ise, Filistinli kadınların el işleri ticareti konusunda çok üretken olduğunu anlattı.


'Türk ürünleri daha sağlam'

Fuarda özellikle teknik ürünlerde ve ambalaj makineleri alanında stantlar açan Çinli firmalar sundukları cazip fiyatlarla Ortadoğulu işadamlarını etkilemeye çalıştı. Yemen'den fuara katılan Snow İnwesteiement Company adlı firma iise, "Ambalaj makineleri konusunda Çin ve Hindistan çok iyi fiyatlar sunuyor ama Türkiye'nin makineleri çok daha sağlam” dedi.


17 yıl önce