|

Morgestren: Diyalog filmi projelerinde seve seve rol alabilirim

Cihan
00:00 - 19/05/2010 Çarşamba
Güncelleme: 15:49 - 19/05/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Morgestren: Diyalog filmi projelerinde seve seve r
Morgestren: Diyalog filmi projelerinde seve seve r

Musevi asıllı dünyaca ünlü Romen aktris Maia Morgenstern, Romanya'nın Medeniyetler İttifakı ulusal eylem planını açıkladığı törene katıldı. Başkenti Bükreş'teki Çavuşesku Sarayı'nda dün düzenlenen törende Cihan'a konuşan Morgenstern, hem uluslararası hem de ulusal bazda düzenlenen Medeniyetler İttifakı çalışmalarını gönülden desteklediğini açıkladı. Morgenstern, Hollywood'un ünlü yıldızlarından Mel Gibson'un yönettiği 'Tutku - Hz. İsa'nin Çilesi - Passion of Jesus' filminde (Hz. Meryem) rolü ile dünyada ün salmıştı.

Her zaman diyalog çalışmalarını candan desteklediğini belirten Maia Morgrenstern, teklif gelmesi halinde diyalog ile ilgili bir filmde seve seve rol alabileceğini açıkladı. Morgenstern, "Davet edildiğim zaman tabii ki, her türlü projeye açığım. Hatta böyle bir filmden memnuniyet duyarım." diye konuştu. Dünyada hâla insanların birbirlerine karşı önyargılarının devam ettiğini belirten ünlü aktris Maia Morgenstern, herkesi bu konuda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ve farklılıklara saygı göstermesi çağrısında bulundu.

"Tiyatrocu olduğum için sürekli farklı kültürel değerleri tanıma fırsatım oldu ve olmaya devam ediyor." diyen Morgenstern, bu konuda sanatçılara ve aydınlara çok görev düştüğünü, insanlığın ortak değerlerini kağıt üzerinden hayata geçirme yolunda adım atmaları gerektiğini vurgulayarak, "Sanatçıları medeniyetler arasında bir köprü rolü oynamaya davet ediyorum." Diye konuştu.

14 yıl önce