|

Mostar: “Biz Adamın Kalbini Alırız”

Mostar Dergisi, ilgiyle takip edilen bölümleri ve yazılarıyla okuruyla 123. kez buluşuyor. Mayıs sayısının kapak konusu “Biz Adamın Kalbini Alırız” dosya konusu ile, İstanbul'u işgal edilmediğini ve fethetmenin haklı olarak sürekli tekrar edildiğinin altını çiziyor.

Yeni Şafak
10:36 - 30/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:46 - 30/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Mostar Dergisi Mayıs sayısında İstanbul'un fethinin sadece işgalle karşılaştırmak sureti ile fethin görkemini azalttığını belirtiyor. Dergide, "Fetih işgal olmadığı gibi sömürü, koloni kurma, istila hatta kuru bir hâkimiyet de değildir. Avrupa sömürgeciliği Osmanlı fütuhatının çok gerisindedir. Avrupalılar fethetmek şöyle dursun hâkim olmayı, işgal etmeyi, istila etmeyi, koloni kurmayı bile becerememişlerdir. Batı zihniyeti Osmanlı fethini anlamak için önce Moğol istilası, Helen koloniciliği, Roma barışı seviyelerini adım adım hazmetmelidir" ifadelerine yer veriliyor.



Mostar 123. sayıda neler var?

Bu sayıda Sabahattin Aydın ile Türkiye'deki yayıncılık faaliyetlerini; editörlerin, redaktörlerin ve dergilerin sorunlarını, dini yayıncılığın modern kırılmalarla birlikte ne kadar etkiye maruz kaldığını ve multimedya yayıncılığına geçiş sürecinde dini yayınların sorunlarını içeren bir söyleşi yer alıyor.



Mükerrem Mete : “Biz Adamın Kalbini Alırız”, Mümin Munis : “Osmanlı Kadını Hayatın Neresindeydi?”, Sulhi Ceylan : “Kendinin Körü Olmak”, Sinan Yıldız : “Bir Türlü Isınamayan Adamın Güncesi II”, Ömer Faruk E. : “Şu Yeryüzünde Dokuz Yüz Dört Roman Yazan Da Var!”, Beyaz Arif Akbaş : “Karanfil Ve Karabiber Diyarı Cakarta”, Mihriban Eloğlu : “Buzlu Elma Suyu İçmek İstiyorum”, Emrah Mete : “Güzel, Peşinden Koşmayandan Kendisini Gizler”, Bülent Ata : “Sade Kahve” Davut Bayraklı : “Hazır Olda Değildik Rahat Da Durmayacağız!”, Şule Beyaz : “Her Zaman Bir Hile Vardır”, Mehmet Ali Özkan : “Anksiyete Bozukluğu Bir Hastalık Değildir!” Şeyhmus Tunç : “Hiçbir Kadın Çiçek Sevmez”, Süleyman Salih Şahin : “Toprağa Düşen Mandalinalar'ın Trajik ve Sakin Hikâyesi”, M. Fatih Çakır : “Cumhuriyet Döneminde Şeriat Kanunlarının Tatbik Olunamayacağı Davasını Güdenler” yazılarıyla dergide yerini alıyor. Ayrıca Peride Nigâr, “Düşmanını Seç Yazmak Kolayıdır İşin!” ve Muharrem Cezbe “Peride Nigâr'a Cevap” yazılarıyla Mayıs sayısında yerlerini almış. Nasihatçı Nasuh'dan tavsiye ve öneriler de yine Mayıs'ta okuyucu ile buluşuyor.



Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacak bir bölüm oluşturuyor. "İllüstrasyon”, "Gençliğin Gündemi”, "Kitap”, "Gençlik Sohbetleri”, “Ajanda”, “Sözlük”, “Makam”, bölümleri de okuyucunun ilgisine sunulmuş durumda.





Mostar, kitap evlerindeki yerini aldı.





#mostar dergisi
#bilal can
#sulhi ceylan
#batı zihniyeti
#osmanlı fethi
9 yıl önce