|

Öldü diye morga kaldırılan kadın yaşıyormuş

Güney Afrika'da trafik kazası geçiren bir kadın yaşam belirtisi göstermediği için morga kaldırıldı. Morg görevlisi ise dolaptaki kadının cesedini kontrol ettiğinde nefes aldığını tespit etti. Kaza kurbanı kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yeni Şafak
11:55 - 3/07/2018 Salı
Güncelleme: 12:01 - 3/07/2018 Salı
Diğer
Morga konulan ve yaşadığı ortaya çıkan kadının ailesi gerçeği öğrenince şoke oldu.
Morga konulan ve yaşadığı ortaya çıkan kadının ailesi gerçeği öğrenince şoke oldu.

Güney Afrika'da Gauteng eyaletinde meydana gelen trafik kazasında yaşam belirtisi göstermeyen kadın görevliler tarafından Carletonville morguna kaldırıldı. Trafik kazası geçiren kadına müdahale eden ambulans ekibi, kadının öldüğünü açıklamıştı. Morg çalışanı kadını kontrol ettiği esnada nefes aldığını fark etti. Bunun üzerine kadın bir hastanede tedavi altına alınırken olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Ailesi şoka girdi

BBC'nin haberine göre bir aile üyesi, "Aile olarak, polis, ambulans görevlileri ve morg yetkilileri olmadan bu konu hakkında konuşmayacağız. Yanıtlara ihtiyacımız var" dedi. Ailenin şokta olduğunu sözlerine ekledi. Ambulans şirketinin operasyon müdürü Gerrit Bradnick ise, "ihmâle dair bir kanıt yok" dedi. Bradnick, "Bu olayın nedeni, ambulans servisi çalışanlarımızın iyi eğitilmemesi değil" diye konuştu.




#morg
#ölü
6 yıl önce